Miért tabu nálunk kimondani ha valaki haldoklik?
Mert van az emberekben egy ilyen kettős hozzáállás a halálhoz. Egyrészt mindenki tudja, hogy mindenki meg fog halni. Ezt szeretik is hangoztatni, de IGAZÁBÓL nem gondolnak bele. Igazából el se tudod tudatosan képzelni a tudattalanságot.
Ha most azt mondja nekem valaki, mi lehet a halál után, szerintem semmi, de nem tudom elképzelni a semmit. Egy sötét szobát képzelek el, amiben "vagyok". A halál lényege pedig pont az, hogy nem "vagyok".
Sokan eljátsszák, hogy nem nagy dolog, mind meghalunk, de mikor valóban felfogják, az nagyon durva, és terelnek, ahogy a példád mutatja.
Mert egy orvos piszok nehezen fogja a családnak azt mondani, hogy kár a gőzert, haldokolsz. Ha rólad vagy a te rokonodról lenne szó, a szalmaszálba is kapaszkodnál.
Pedig valahol azt mondom jogos, mert elveszi a pénzt, energiát, időt azoktól, akiknek tényleg van esélyük a felépülésre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!