Aki hülyékkel leáll vitázni, az maga is hülye lenne?
Igen elsőnek igaza van, okos ember elmondja párszor de ha látja, hogy nem megy akkor rá kell hagyni
Felesleges leállni olyanokkal vitázni akik idióták és kötik magukat idiótaságukhoz hiába minden magyarázat vagy érv
Ha vitába szállsz valakivel és próbálsz reflektálni arra amit mond, de ő csak hajtja a magáét, az már egy intő jel. Ha az érveléseidet nem tudja követni, ha a meggyőzés eszköze nála a saját igazságának hajtogatása, akkor nincs miről beszélni. Menet közben fel lehet ismerni, hogy felesleges energiát fektetni a beszélgetésbe, mert a másik úgysem érti, nincs azon a szinten. Nem az van, hogy ráhagyod és neki lesz igaza, hanem magadat véded azzal, hogy felesleges csatározásokba nem aprózod el a tehetséged.
Ez az okos enged, szamár szenved régi közmondás olyan találó erre!
És miért szenved a szamár? Mert ő hülye marad, te meg tovább fejlődsz!
A helyes útja a jó kommunikáció.
Hogy tudd azt, kivel lehet beszélni. Csak akkor működik bármiféle párbeszéd, ha ugyanazt a valóságot látjuk.
Mi, normális emberek meg tudunk egyezni abban, hogy az ég kék. Na most, ha valaki váltig állítja, hogy zöld, akkor dűlőre tudsz-e jutni vele? Ugye, hogy nem...
Erről van egy vicc
"Fiam, rajottem mi a hosszú élet titka. Ne vitatkozz a hulyekkel.
Szerintem ez hülyeség.
Igazad van."
Nem tudom szó szerint idézni, de Hadházi mondott még egy olyant, hogy vigyázni kell a hülyékkel, veszekedéskor főleg, mert neked le kell süllyedned a szintjükre, ahol ők könnyen legyőznek a rutinjukkal.
Fel kell tudni ismerni, hogy mikor kell abbahagyni, és rájuk hagyni a veszekedést.
Nem, csak idegesíti a másik ostobasága, ezért állnak le sokan idiótákkal vitatkozni, sokan meg azért folytassák, mert nagy az egójuk, és úgy veszik, ha ráhagyják a másikra, azzal nekik adnak igazat és veszítenek, amit meg még annyira se bírnak
Őszintén, nagyon nagy türelem és lelki béke kell ahhoz, hogy ne állj le egy idiótával vitatkozni, főleg, ha hirtelenharagú vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!