Aki hetente csak egyszer megy vásárolni, annak hogyan lesz friss kenyere, pékáruja egész héten?
Bocsi, de nekem ez elképzelhetetlen :D
Hogyha nem esztek semmilyen pékárut, akkor mit esztek egész nap? Főleg vacsorára, ha a többi étkezésben nincs is ilyesmi, mit esztek?
Én minden nap megeszem legalább 2 zsemlét, kenyeret pl főzelékhez, meg minimum 2 más pékárut.
Ebbe tényleg nem tudok belegondolni, mit lehet enni ezek helyett.
Bármit..
Én ma például ebédre:
Ázsiai/Kínai jellegű tojásos rizst ettem zöldségekkel összekeverve és mellé 7%-os darálthúsból fasírtot.
Vacsorára:
Natúr Rizs + Brokkoli + Főtt tojás + szintén ugyan az a fasírt, mint ebédre.
De egyébként sok mindent szoktam enni és próbálok nem egyhangúan étkezni. Például jövő héten ebédkor lesz Gombás-Paradicsomos és Tejszínes Gnocchi, vacsorára pedig lesz Spenótos tészta amihez sütök szűzérmét és megszórom az egészet pirított mandulával és egy kicsi sajttal.
Ezek mellé például egyáltalán nem kell kenyér.
De egyébként nem ördögtől való dolog a kenyér, mert ha már kezd száradni akkor simán meg lehet csinálni bundásnak (olaj nélkül persze) vagy pirítottnak. De az mondjuk nem a legjobb opció.
Viszont vacsorára a tortilla lap például kis tojással, zöldséggel és sonkával sokkal csábítóbb lenne, mint a szimpla kenyér.
Mi egy héten egyszer megyünk "nagybevasarlasra". Nem mindig eszünk kenyeret. Ha veszek is, általában fél kilót szoktam és 3 napig elég kettőnknek.
Szoktam gabonapehelyt reggelizni, párom is. Vagy tortilla lapból készítek reggelig. Nincs szükségünk mindennap kenyérre meg kiflire.
Egyáltalán nem eszem kenyeret vagy pékárukat, ez már min. 15 éve így van (max. évente egyszer-kétszer veszek egy kakaós csigát, ha nem otthon eszem, és nincs más opció).
Rengeteg zöldséget és gyümölcsöt eszem, tejtermékeket, reggelire zabkását.
Egyébként mindenki annyi kenyeret eszik, amennyit szeretne, de elég durva, ha el se tudod KÉPZELNI, mit lehet helyette enni. Nem egészséges ennyi kenyeret enni, pláne nem vacsorára.
12# te ilyen vagy, én meg más, kevesebb pékárút eszek.
Példám:
reggeli: zabkása, tejbegríz, gabonapehely/müzli
ebéd/vacsora: munkahelyen rendelni szoktam, vagy otthon megcsinálom. Pl túrógombóc, bolognia, pizza, rántott hús körettel, stb.
Mi majdnem minden nap megyünk boltba, és mindig veszünk pékárut. Reggelire, iskolába szendvicsnek zsemléket, sajtos bagettet, munka utáni gyors kajának pedig édes pékterméket (kakaós csiga, túrós táska), amíg el nem készül a késői vacsora. Eszünk gyümölcsöt, joghurtot, de az inkább nasi.
Hétvégén reggelire rántottához, virslihez is eszünk kenyeret. Gyakori a főtt étel, azokhoz rendszerint nem eszünk, bár változó, a család egyik tagja mindenhez képes kenyeret enni. Melegszendvicset is szoktunk enni. Bundáskenyeret is. Fura lenne péktermék nélkül.
A kérdés másik része a napi bevásárlásra irányul: mi frissen szeretjük, a félig papír zacskókban másnapra megszárad, a nejlonban pár nap alatt megpenészesedik. Jobb frissen. Mi nem mélyhűtjük, nincs hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!