Miért van ennyi megalkuvó ember, akik képtelenek lefektetni a határokat más emberekkel szemben?
Figyelt kérdés
A környezetemben is van jó pár ember, akik hagyják magukat. Évekig tűrik az agresszív párkapcsolatban a pofonokat, vigyorognak a rokonok rosszindulatú beugatásaira, kiszolgálják a férjeiket teljes kényelembe, a gyerekeiknek megengedik, hogy visszabeszéljenek. Itt már rég nem empátiáról, jóindulatról, meg okosenged-ről beszélünk, hanem birkatermészetről. Honnan erednek ezek a dolgok? Mitől képtelenek ezek az emberek megálljt mondani? Néha azt érzem, mintha direkt akarnák ezzel bántani magukat, hogy tűrik a megalázást.2024. jan. 8. 20:43
11/13 anonim válasza:
Én is ilyen vagyok, mert a szüleim így neveltek, hogy mindig az idősebbeknek van igazuk. Ők jobban tudják, én milyen vagyok és mit érzek. Tiniként próbáltam még kiállni magamért de mindig én lettem a szemét és soha senki nem állt mellém. Akkor meg minek álljak ki magamért.
12/13 anonim válasza:
"mindig az idősebbeknek van igazuk"
Egyik munkatársammal beszélgettünk. Ő pont azt mondta, hogy neki is időbe tellett elfogadni, hogy a mai világban a fiatalokat is egyenrangúként kell tekinteni és nem is feltétlenül hülyeség az ami mondanak. Nehéz volt elfogadnia, hogy nem neki van igaza, mert régen sokkal nagyobb hierarchia volt és mindig az idősebbnek volt igaza.
Azt hiszem Japánban ezért légi katasztrófa is történt több alkalommal, mert a másodtiszt nem merte felülbírálni a rangidős első tisztet.
13/13 anonim válasza:
Azért megalkuvónak nevezni valakit, csak mert nem olyan nagy a szája, mint neked, elég ocsmány dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!