Mit szóltok ahhoz hogy a közösségi médiát ellepték az AI generált képek?
Sokan ezzel a technológiával próbálják magukat szebbé tenni a fotóikon hogy legalább a neten nézzenek ki vállalhatóan.
Ismerek egy nőt aki rákattant erre és gyönyörű fotókat generál magáról így amin tényleg úgy néz ki mint egy bombázó, de a valóságban nagyon nem, és ezzel nagyon félre vezet egyes férfiakat akik udvarolnak neki a neten, aztán élőben meg már más a szitu.
Emlékszel a Harry Potter filmekből a tükörre? Ami azt mutatja, amire az emberek vágynak? Na kb. ugyanaz a helyzet.
Az AI programok fiatalnak, szépnek, vonzónak, mesésnek mutatják az embert. Nekem is vannak bőven ismerőseim, akik használják, és persze a végeredménynek közé nincs a valósághoz.
Van egy 40 körüli vénlány ismerősöm. Olyan szép képeket csinált magáról, mintha Disney hercegnő lenne. A valóságban meg egy nőietlen vonású durva arcvonású kiéltfejű luvnya. Esküszöm, inkább pofája van, nem arca.
De gondolom a programmal ő is megkapja a hőn áhított képet a "tükörtől".
Ez ilyen lelki drog.
Ezen én is néztem egy nagyot. Még egész értelmes nőknél is láttam ezt a My Puzzles profilkép beállítást,amiről lerí,hogy köze nincs az igazi arcához.
Nem tudom miért jó,hiszen mindenki tudja valójában hogy nézünk ki,tehát ha csak nem kamuprofillal mások átcseszése a cél, úgy ez értelmetlen.
Nekem már eleve az vicces, amikor hozzá írják, hogy "az éáj csinálta rólam" mintha a mesterséges intelligencia valójában egy önálló művész lenne és nem csak egy algoritmus.
Régen is létezett mindenféle szépítő filter, meg minden szar, ez most ugyanaz csak összetettebb számításokat tud elvégezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!