Fórumon feltettem egy kérdést, kerestem egy terméket, nem találtam. Válasz: google a barátod, okosabb lettem volna, ha előszőr ott keresem. Mit lehetne válaszolni, hogy ő is hasonlóan 'jól' érezze magát?
semmit, a szintjére nem kell lemenni ahol a másik van, ezt tanitja az elfogadás, nem kioktatni kell a másikat, majd vissza, mert akkor te sem vagy különb a másiknál.
a lényeg, hogy te miért érzed rosszul magad ettől, te a saját nézőpontodból nem találtad meg amit kerestél, és a másik is saját nézőpontjából reagált, a kettő nem egyezett, ettől miért kellene dühösnek lenni?
a reakciót megválaszthatod: 1. elengeded amit irt és nem mozdit meg benned semmit 2. reakcióba mész ahogy most te választasz mibe mész bele, ilyen helyzetek mindig leszenek, de a reakciód választ..
azt írtam, hogy köszönöm a magasröptű építő jellegű hozzászolást.
utána már nem követtem, mert vki értette amit kérdeztem, és megmondta a lelőhelyet.
Lényegében itt az a gond, hogy ő "szülő" énállapotból szólt hozzád, mint egy gyerekhez, és ahelyett, hogy Te visszahelyezted volna magad felnőtt énállapotba, inkább megfordítottad, és Te is ugyanazt próbáltad a megjegyzéseddel.
Az ilyen mindig csak tovább viszi a konfliktust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!