Lent feltettem néhány kérdést a rocksmith nevű játékról. Ha megkérhetlek akkor válaszolnátok rájuk?
1. Tényleg igaz, hogy 0 gitáros előélettel is meg tud tanulni gitározni az ember?
2. Van rajta kezdő mód, és fokozatosan lépked felfele rajta az ember?
3. Basszusgitárt is ráköthetek?
4. Van e valami korlátozás, pl nem ismer fel egy 1968-as Gibson SG-t, mert régi.
5. Rá lehet e tölteni saját számokat, hogy azokat is eljátszhassam?
1. Igen, de nem a Rocksmithtel.
2. Passz.
3. Gondolom.
4. Neee... Minden gitár ugyanolyan analóg módon műdödik, másrészt erősen kétlem, hogy pont te, pont egy 68-as Gibsont fogsz rákötni...
5. Nem.
6. Egyáltalán nem.
na most, a szűk látókör nem ugyanazt jelenti, mint az, ha valaki nem vesz észre valamit. (bár itt nem is arról volt szó, csak te arra írod :D)
szerintem itt nem a válasz "hangnemével" volt problémád, hanem biztos tartottál tőle, hogy ez a játék nagy baromság (játéknak lehet, hogy jó, de meg sem közelíti azt, amit normális helyeken zeneoktatásnak hívnak), és mivel most megkaptad válaszban, hogy arra valóban alkalmatlan a játék, amire szeretted volna használni, most próbálsz támadni :D
nem, gitárpró tabokról sem lehet zenét tanulni, így játékból meg főleg nem . képzeld el úgy, mint a vezetést. meg tudsz tanulni magadtól, mert nagy az akaraterőd? nem. rájössz, hogy melyik pedál hogy működik, illetve megszokod a váltót használni, de akkor is tele leszel rossz berögződésekkel, és nem fogod ismerni a kreszt, ami mondjuk a zenében az elméleti rész (ami szintén elengedhetetlen). és akkor folytassuk ezt a hasonlatot, hiába van egy számítógéphez kormányszimulátor, meg pedál, ami már tényleg olyan, mint a valódi, és nagyonjó szoftver, amivel lehet vezetni, ha beülsz egy igazi autóba, életveszélyes lesz a vezetésed, bármennyit is gyakorolsz. én így látom a zenélést is. lehet, hogy a játékban már expert szinten tolsz mindent, de mi van, ha igazi zenészek közé keveredsz? gondolod majd elzenélgettek? max 1-1 betanult dalt megpróbáltok elnyomni (valószínűleg szarul), de nem fogtok érteni az egészből semmit.
csak azért írtam le a hasonlatot egyes szám második személyben, mert így kezdtem el, és később nem akartam már átírni, ne vedd magadra, tudom, hogy csak kérdések egy játékról, de remélem érted a hasonlatot, és szerintem egész jól is sikerült. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!