Suli előttt 1 órával szabad pálinkát inni? ( nem fogok berúgni, picit iszok csak)
Nem fogja a tanár megérezni ugye ha utána eszek és meg is mosom a fogamat?
Bort régebben ittam már suli előtt azzal nem buktam le.
9
Begyógyszerezetteket ismerek, piásokat nem. 22 éve dolgozom iskolákban, óvodákban, - többen is, több felé. Elég nagy a mintám.
(Egy ex gazdasági vezető.)
Itt mindenki annyira komolyan vesz mindent. Idd meg azt a felest, kérdező, ha akarod. Semmi nem fog történni, max. vidámabban telik az első két órád, aztán szomorúbban a második kettőd.
14 évesen feketén munkát vállaltam a helyi kisboltban. Idegbeteg volt a boltvezető, reggel tízkor még normális volt, tizenegykor a vásárlókkal is üvöltött, meg velünk is, délben zokogott az anyjának, hogy ő nem tudja, mit csináljon, nem érti, miért nem megy jól a bolt, turistaszezon volt, és még egy diákmunkást is felvett (engem). Én aznap este elmentem nagyanyámhoz, kértem tőle egy üveg házipálinkát, odaadta, azt hitte, szórakozni megyek, és a barátaimat fogom megkínálni vele. Nem így lett (tényleg elmentem szórakozni, de a pultból kértem ki az italaimat és kifizettem őket), a házipálinkát meg bevittem, eldugtam a bolt raktárjában az egyik polcon, és mikor a nő nekiállt hisztériázni, akkor hátramentem, meghúztam, rögtön kedvesebb tudtam lenni a vásárlókkal, meg a munkatársaimmal is. A piálásra nem szoktam rá, de a rágózásra igen, hogy elfedjem a cefreszagot. Pár nap múlva mondta az egyik munkatársam, aki anyám korabeli volt akkor, hogy ne itt dugjam el az alkoholom, mert itt még ő is megtalálta, megmutatja az ő rejtekhelyét.
Nem lettem alkoholista. A nyarat végigcsináltam, szeretek iszogatni a mai napig, de max. havi egyszer fordul elő. Viszont, ha nagyon fos volt a munkanap, akkor hazaérve megbontom a tátrateát, és megiszok egy felest. Érettségi előtt konkrétan az egyik tanárom mondta, hogy szerinte nekem be kellene dobni egy felest, mielőtt bemegyek szóbelizni, mert akkoriban nagyon szorongtam a vizsgahelyzetektől. A második szóbelimnél így is tettem, és az elsővel rontottam a 87%-os írásbelimen 74%-ra (az már csak egy négyes), a másodikat meg feljavítottam 82%-ról 95-re. Egyetemen is előszeretettel alkalmaztam ezt a technikát, szóbeli vizsgák előtt mindig ittam egyet. Egészen a harmadik évig, amikor is volt már annyi pénzem, hogy terápiára menjek kezeltetni a szorongásom, a megfelelési kényszerem, meg az egyéb problémáim.
És még az is eszembe jutott, mikor azzal szórakoztunk egyik középiskolás biológiaóra alatt, hogy körbement egy 0.75-ös üveg vodka, meg egy két centes pohár. A játék az volt, hogy minenki, akihez eljut, iszik két cent vodkát, de úgy kell kitölteni, meg meginni, hogy a tanár ne vegye észre. Sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!