Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ha valakit bejelölünk ismerősn...

Ha valakit bejelölünk ismerősnek a FB-on, az megtisztelő vagy tolakodó?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem csak, mert úgy feljött, hogy még a social media-ba való integrálódásom hajnalán ebből volt félreértés.

Úgy gondoltam, hogy amikor valaki ismerősnek bejelöl valakit, az egyfajta tiszteletadás és elismerés, hiszen az illető szeretné az ismerősei között tudni, tehát megtiszteltetés és elfogadni is.

Így hát ha pl társaságban találkoztam valakivel, aki mondjuk személyes ismerősöm ismerőse és szimpatikusnak találtam, bejelöltem.

Aztán volt olyan, amikor azt hallottam vissza, hogy milyen egy szeretetéhes esdeklő, ácsingózós fasz vagyok, aki az ismerősgyűjtéssel akarja kompenzálni a magányosságát. Mondjuk engemet maga a gondolatmenet is meglepett, hisz nem kompenzálni járok fel a közösségi térbe, de ma már azért lényegesen óvatosabb vagyok. Nagyon ritkán jelölök én, ugyanakkor nekem sosem teher a mai napig, ha valaki rámjelöl. Nyilván nem a vadidegenek, akik utána valami pénzlehúzásba akarnak belevinni, hanem a valós, hús-vér emberek, akikkel legalább egyszer már találkoztam.

2023. okt. 23. 11:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Alapból nincs akkora jelentősége szerintem a facebookos ismeretségnek. Eszembe nem jutna, hogy valaki magányos, meg szeretetéhes lenne ettől, ezeknek az emberek, akik ezt gondolják valami komolyabb bajuk van.
2023. okt. 23. 11:21
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyen.Túl kombinálod az egészet.Vagy elfogadják az egymás jelölését,vagy nem.És az élet megy tovább.
2023. okt. 23. 11:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is túl van gondolva a dolog. Miért lenne megtisztelő? Ha ismerem akkor jelöljön aztán visszajelolom. Ha nem ismerem meg nem fogom. Semmit nem gondolnék rólad csak, hogy lehet valamiről beszélni akarsz velem.
2023. okt. 23. 11:27
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
fb az meg van?
2023. okt. 23. 11:37
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Régebben örültek neki az emberek, manapság sokszor mintha már tolakodásnak érezném. Ha élő ismerős akkor rákérdezek inkább élőben elötte hogy bejelölhetlek-e. Tisztább így az egész.
2023. okt. 23. 12:09
 6/8 anonim válasza:
Ez attól függ milyen viszonyban vagytok.
2023. okt. 23. 12:42
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem fölösleges. Ha akarok valamit tőle/egymástól, akkor Messengeren megtalálni.
2023. okt. 23. 13:45
 8/8 anonim ***** válasza:

Első reakcióm nekem is az volt, hogy kicsit a túlgondolás felé tendál az egész, de így jobban belegondolva.. mégiscsak lehet benne egy kis tolakodás is, helyenként. Legalábbis én nemrég az utóbbit éreztem.

Friss, saját példával tudnám ezt most kiegészíteni:

nemrég kezdtem egy új helyen, ahol a többség pillanatok alatt befogadott, nyitott volt felém. Pár hét után jöttek oda hozzám páran, hogy bejelölhetnének-e, mert szimpi vagyok nekik, és nem akartak kellemetlenséget okozni. Szerintem teljesen korrekt volt az egész helyzet, meg jól is esett, már egy ideje ismerősök is vagyunk.

Aztán egy másik részlegről meg úgy voltam szimpatikus két srácnak, hogy köszönésig is csak épphogy eljutottunk, és be sem mutatkoztunk. Ők is bejelöltek, de minden platformon egyszerre, amin fent vagyok. Nekem pedig nem is voltak szimpatikusak, és meg is válogatom, kinek a jelölését fogadom el, és ott már egy picit tolakodónak is éreztem a szitut, pláne, amikor egyikük törölte a jelölést, majd újra bejelölt. És ezt is eljátszotta még egyszer, és írt egy "Szia"-t is..

2023. okt. 23. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!