Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Más is megsértődött volna?

Más is megsértődött volna?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok, különböző emberek mit tettek volna egy ilyen helyzetben, így vázolom, amit átéltem hétvégén.

Képzeld el, hogy egy távoli internetes ismerősöd, egy barátod barátja, akivel maximum kétszer köszöntetek egymásnak élőben, meg egyszer váltottatok két mondatot írásban, letilt instagramon, bármilyen okból. Mit teszel?

Hozzám odajött már alapból indulatosan, számon kért. Mondtam neki egy okot, mire azt mondta, hogy ez hülye indok (egyszerűen rosszul érzem magamat a látványától és nem vagyok rá kíváncsi, mielőtt kérdezitek), nem fogadja el, és se ez az ok, se a kapcsolatunk nem indokolja, hogy letiltsam. Megismételtem, hozzátéve, hogy nincs vele semmi bajom, csak nem akarom látni, és mivel nincs köztünk semmilyen kapcsolat, nem kéne számítania neki, hogy egy idegen ember mit tesz vele instagramon, mire körülbelül olyan állapotban, mint aki mindjárt megüt vagy leköp, ironikusan "megköszönte a magyarázatomat" és elsétált.

Nos, ha veled csinálja ezt valaki, mit érzel és mit teszel? Számít egyáltalán az ilyesmi? Én nem csinálnék belőle nagy dolgot, és ha látom valakin, hogy nem kíváncsi rám, békén hagyom és nem kérem számon, de ez ennyire egyedülálló viselkedés?

Ezenkívül, hülyeségnek tartom, ha valaki online dolgok miatt megsértődik, de nem vagyunk egyformák.

2023. okt. 16. 11:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

De akkor hogyan tiltottad le? Vagy miért?

Honnan tudtad, hogy ő rád fog nézni és ezért tiltanod kell?

2023. okt. 17. 10:49
 12/14 A kérdező kommentje:
Tudod, hogy működik az algoritmus? Feldobálja a potenciális ismerőseidet (azokat, akiket az ismerőseid követnek, stb.), láttam a profilját, láttam rajta dolgokat, amik számomra kellemetlenek voltak, ezért letiltottam, hogy ne kerüljön többé a szemem elé.
2023. okt. 17. 10:54
 13/14 anonim ***** válasza:

Így azért nekem is fura, hogy már előre letiltod, hogy ne is lásd :)

Szerintem ezért kár bármilyen oldalon jelen lenni.

2023. okt. 17. 11:39
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
De ő azt honnan látta, hogy letiltottad, ha nem is voltatok ismerősök?
2023. okt. 17. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!