Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ha a marihuána annyira népszer...

Ha a marihuána annyira népszerü drog, akkor még hogy nem találkoztam vele?

Figyelt kérdés

Közel 40 éves vagyok, megyeszékhelyen élek, nem pedig egy isten háta mögötti zsákfalucskában, mégsem ismerek senkit, aki ilyesmivel élne. A médiában kb heti rendszerességgel hallani a drogokról, de én még csak képen láttam ilyesmit, azt sem tudom, hogy igazából hogyan néz ki, vagy milyen szaga van, csak annyit, hogy a kendernövény szárított virága.

Öszintén, nem azért kérdezem, mert hozzá akarok jutni, csak kíváncsi vagyok, hogy ezt mégis miféle emberek fogyasztják? Diákok? Lecsúszott csőlakók? Átlagemberek, középosztálybeliek? Müvészek/zenészek Politikusok?

2023. okt. 4. 19:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Hogy milyen mellékhatásai lennének, azt nem tudom, mert nem láttam még speedes illetőt. Mondjuk, ami kapható sok helyen, az nem speed, hanem valami összepréselt méreg.
2023. okt. 8. 07:27
 12/18 anonim ***** válasza:
Mondjuk ki tudja, a kérdező sem ismer senkit, itt meg úgylátom a többségnek vannak tapasztalatai. Lehet én is csak rosszakat fogtam ki. Lehet ti tudtok megbízhatókat, nem tudom.
2023. okt. 8. 07:35
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyobb településen élsz akkor biztosan vannak a tágabb környezetedben akik marihuánát szívnak csak nem verik nagy dobra, érthető okokból. Persze, hogy nincs az emberek homlokára írva.
2023. okt. 9. 12:27
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Itt Svájcban élve, alig ismerek olyan embert aki ne füvezne 😆

Egyszer még be is mentem egy boltba, mert dohányt akartam venni a fű mellé. De mivel nem dohányzom, ezért nem tudtam, hogy az itteni választékból melyik a leggyengébb dohány, mert azt szerettem volna belekeverni a fűhöz. De óvatosan próbáltam meg rákérdezni, meg utalni rá a boltosnak, hogy miféle dohányt szeretnék venni, de leesett neki, majd úgy folytatta, hogy "én a Marlboro Goldot szoktam a fű mellé beletekerni", de ezt olyan tök normálisan mintha akármilyen másik hétköznapi témáról lenne szó 😂

A másik eset, meg amikor kint összetekertünk egy spanglit a haverokkal, csak pont gyújtót felejtettünk el mindannyian hozni (egyikünk sem cigizett). Kint voltunk ilyen vidéki alpesi környezetben, nem tudtuk mi lesz ha kérünk valakitől, de látják, hogy spanglit gyújtunk meg vele. Nem lett az égvilágon semmi. Senki semmit nem csinált.

Szóval valójában sokkal elterjedtebb, mint azt sokan gondolnák. Legalábbis itt Svájcban.

2023. okt. 19. 01:57
 15/18 anonim ***** válasza:
91%

A marihuána nem drog, az alkohol sokkal rosszabb!

Azért nem találkozhattál vele, mert nem mozogsz olyan társaságban. Viszont abba biztos vagyok, hogy vannak olyan ismerőseid, vagy barátaid, akiknek megvannak a kapcsolataik, hogy hozzá tudjanak jutni. Csak neked nem mondják el. A marihuána olyan szinten el van terjedve, az egész országban, és minden helyen ahol tiltják, hogy csak azok nem jutnak hozzá, akiket nem igazán érdekel. Én jelenleg most, kb... 6 helyről betudnám szerezni, úgy hogy már több éve nem használtam. Aki egyszer belecsöppen ebbe a világba, az bent is marad örökre! A marihuánának rengeteg jótékony hatása létezik, amivel különböző betegségeket lehet kezelni, és igen komoly eredményeket értek el benne, a kutatók és orvosok. Az alkoholnak, csak káros hatása van! Senkit nem buzdítok arra, hogy holnaptól szívjon füvet, csak jó lenne ha sok ember utána nézne részletesebben, hogy még is mi aza marihuána. Mielőtt ítélkezne és drognak nevezné!

2023. nov. 16. 21:24
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
A legelterjedtebb kábítószerről beszélünk, szerintem biztos ismersz olyan embert, aki használja, csak nem híreszteli. A “füveseken” józan állapotukban nem látszik meg, hogy szerhasználók, ebben is különbözik a többi drogtól és ezért lehet szinte akárki az, akiről nem is sejtenéd. Zöld gumókat képzelj el, amiket összemorzsolnak és azt tekerik “spangli”-ba dohánnyal keverve, vagy anélkül. Dohány nélkül szerintem nagyon erős, úgy durvább hatása van mint az alkoholnak, csak fizikai rosszullét nélkül. Egyébként egy bizonyos pontig hasonló az alkoholhoz, enyhén bódult állapotba rak, de nem ez a fő hatása, hanem hogy felerősíti/megváltoztatja az érzékszerveidet, érzékelésedet a külvilág felé. A dolgok egy árnyalattal színesebbek a megszokottnál, az ételek finomabbak, a zene jobb sokkal, emellett még zsibbadnak/bizseregnek a végtagjaid és az időérzékedet is elveszted valamennyire, sokkal lassabban telik az idő, ezáltal el tudsz mélyedni a dolgokban (TV nézésben, zenehallgatásban, evésben stb). Hatása átlagosan 3 órán keresztül tart, a cigaretta elszívásától kb 5-7 percen belül elkezded érezni a hatását és kb 40-50 percen belül eléred a “csúcsot”, onnantól kezdve pedig szépen lassan kezdesz kitisztulni/lejönni. Másnapot nem okoz. Mi a barátaimmal 0,3-0,5 grammot rakunk egy cigibe 4-en és úgy pont jól elvagyunk tőle, nem leszünk annyira 2bit-esek. Szagra egyébként olyan, mint a frissen csapolt enyhén citrusos sör, nagyon jellegzetes. Viszont azt meg kell említsem, hogy nem veszélytelen dolog, mint ahogyan azt sokan állítják. Habár a szó orvosi értelmében túladagolni nem lehet, mivel még senki nem tudott annyit szívni egyszerre, hogy belehaljon, ennek ellenére ha túlszívod magad az elég kellemetlen tud lenni. A fű fajtájától is függ, hogy a “túladagolás” mit okoz inkább, de általánosságban elmondható, hogy paranoia és/vagy erős álmosság. Ha valaki hajlamos mentális betegségekre, azokat is előhozhatja és itt nem csak a skizofréniára gondolok. Nekem szorongásos zavarokat okozott, ezért kb másfél év “füvezgetés” után letettem. Ezen kívül még tény az is, hogy a memóriát jelentősen rontja, de ez absztinenciával egy adott szintig visszafordítható. Én év elején hagytam abba és azóta sokat javult a memóriám, de még így is gyakran nehezemre esik felidézni dolgokat, főleg szövegeket pontosan. Ennek ellenére nem ítélem el, mivel ez egyénfüggő, hogy kiből mit vált ki, de nem árt tisztában lenni a kockázataival. Mint ahogy a legtöbb dolog az életben, mértékkel ez is jó, ész nélkül viszont a lehetséges mellékhatásai miatt kockázatos.
2023. nov. 19. 18:49
 17/18 anonim ***** válasza:
10%
Magyarországon nincs marihuána. legfeljebb herbál van,de az teljesen más.
2023. nov. 19. 20:05
 18/18 anonim ***** válasza:
#17 ezt hogy érted?
2023. nov. 20. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!