Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Tényleg ekkora egy lúzer lennék?

Tényleg ekkora egy lúzer lennék?

Figyelt kérdés

régebben, mikor 12-14 éves voltam akkor volt nekem egy nagyon közeli baráti társaságom csak emberek vettek engem körbe szószerint, nagyon szerettem hogy vannak barátaim de aztán egyszer az összes annyira hátba szúrt hogy miután az összes 20-30 barátomban csalódtam szép lassan... eldöntöttem én többet a büdös életbe nem akarok magam köré senkit... egy kis városban vagyok és mivel komolyan kb a több mint fél várossal haverkodtam annyi évesen, akkor az egészben csalódtam 1 év alatt elvesztettem az egészet, aztán lementünk egyszer egy faluba és ott megint összebarátkoztam emberekkel, eleinte jó volt, aztán összemelegettem egy sráccal es összejöttünk na megint elromlott az ottani barátságom is miután szakitottunk, aztán elegem lett hogy akárhová megyek most nem szabad legyen kapcsolatom sem? vagy mi? eltelt 1 év, jelentkeztem taborokba, önkénteskedni, aztán olyan embereket ismertem meg a nyáron akik szoszerint 3-10 órára laknak tőlem ami kikészít!!!(nem tudok sajnos arra menni, nincsen annyi pénzem) és jelenleg úgy vagyok hogy hiányoznak nekem és ahol most vagyok a környéken SENKIM SINCS egy árva lélek sem akivel én egy jót nevessek suli után vagy hétvégén összehozni találkát! pedig én szeretem magamat és már azon vagyok hogy valami baj van velem? ekkora lúzer lennék? sokat beszélek? vagy mi a baj velem?

suliba van társaságom, nem vagyok egyedül, ezzel nincsen baj... csak az ugye suli, nem hinném szeretnének velem együtt lógni vagy ilyesmi, sőt a 2 suli egy épületben van, és én pl vagyok az A iskolában ők meg a B iskolában ami megint szar, tudom mikor végeznek... de annyiszor megjártam már hogy kedveskedtem, megvártam suli után stb (más emberekről van szo) aztán megint hátba szúrtak és úgy vagyok hogy sokat csalódtam, már lépni nem tudok és ha kiis hívnak érzem minek olyan reménytelen már

vissza akarok menni ahhoz az emberhez aki 10 órányira van tőlem... de még van 2 évem és kegyetlen, nyáron azt sem tudom mi lesz velem.

2023. szept. 22. 12:15
 1/5 anonim ***** válasza:
36%
Kicsit sok ez a hátba szúrás. Én ezen a nyomon indulnék el a helyedben. Biztosan azért történik ez, mert körülötted mindenki szar alak? Nem lehet, hogy te érzékelsz - hamisan - egy csomó dolgot "hátba szúrásnak"? Egyedül nehéz ezen a témán elmélkedni, pszichológussal lehet, csak persze nem tudom, hogy van-e ilyesmire kereted.
2023. szept. 22. 12:37
 2/5 A kérdező kommentje:
próbáltam pszichologussal, de nem segít semmit, a hátba szúrást inkább arra értem hogy "keményen elárult, ok nélkül elhagytak, kihasználtak, fektekenykedtek valamire aztán így megromlott, miután kicsit ossszekaptunk egy személlyel mindent kitegetett rólam" és én ezt többször is megjártam ezért hívom már hátba szúrásnak, nem értem ezt a túlzást minek írtad ,nem túloztam nekem csak elegem lett és igen, minden ember amelyik körbe vett mikor annyira jól éreztem magamat és mondtam végre vagy 1 személy akivel jól elvagyok csak úgy mintha nem is léteztem volna számára ott hagyott
2023. szept. 22. 12:48
 3/5 A kérdező kommentje:
mármint nem túlzás, hanem hogy hamis, nem hamis... apám is ezt mondja nekem mindig hogy én csak bekepzelem hogy én csak bekepzelem hogy ők a szarak és én pedig az a jó, pedig én tényleg mindent megtettem és annyira örültem nekik, számíthattak rám örökké! de akkor miért történnek ezek, ezen a nyáron is annyit csalódtam olyan emberekben akik aa, már feladtam, 1 személy van mondom akivel az életemet is leélném de az 10 órányira van tőlem... ami kikészít, nem tudom mi lesz így:/
2023. szept. 22. 12:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Szabad kérdezni hány éves vagy kérdező? :) lány vagy vagy fiú?
2023. szept. 22. 15:27
 5/5 anonim ***** válasza:

#1 vagyok. Nem ismerlek, és a helyzetedet sem ismerem, meg azokat sem, akikkel barátkoztál. Szóval csak tippelni tudok, hogy jót tippelek vagy rosszat, azt neked kell eldönteni. De ez a részedről nem lesz egyszerű, mert azt kell megtalálnod, mit rontasz el. Ez mindig nehéz.

Amiket írtál, az alapján egy kedves barátom derengett föl bennem, aki a munkahelyein járt így, ahogy te. Mindenhol azt érezte, hogy őt hátbaszúrják, kihasználják, cserben hagyják. Miközben ő mindenkiért mindent megtesz.

És mivel őt ismertem (és több közös barátunkkal is beszélgettünk róla, hogyan segítsünk neki, mikor munkát keresett vagy párkapcsolati válsága volt, így tudom hogy más barátainak is hasonló volt a véleménye), világos volt, hogy valójában az ő fejében van a probléma. Részben az, hogy hátbaszúrásként, cserben hagyásként éli meg azt, ami pl. a határok meghúzása a másik fél részéről. Részben pedig az, hogy - valószínűleg a gyerekkorában ért hatások miatt - ő valahogy csak teljes önfeláldozással volt képes az emberi kapcsolatokat elképzelni (beleértve a lazább kapcsolatokat, barátságokat is). És ezt várta másoktól is. Mások meg nem így képzelték el a dolgot. Ezért ő folyamatosan mindent beletett magát feláldozva (mert számára ez volt a norma), és hátbaszúrva érezte magát, amiért mások nem így tettek (mert nekik meg nem ez volt a norma).

Ismétlem, nem ismerlek, csak találgatok. De valamiért ez a barátom jutott eszembe rólad. Ha hasznos neked az ő példája, akkor hasznosítsd. Ha úgy gondolod, nálad abszolút nem ez a helyzet, akkor valószínűleg rossz volt a találgatásom.

2023. szept. 22. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!