Ha valaki bullyingol az ellen hogy lehet védekezni?
Viszonozni kell a dolgot. Meg kell őt is alázni, beszólni, megsérteni. Semmi se tabu, ha pl fogyatékos a gyereke/megcsalja a párja/elvált/stb azt is fel lehet használni. Ezekkel a dolgokkal lehet igazán célba találni és fájdalmat okozni neki.
A "rá kell hagyni", "majd abbahagyja", "tudja mindenki hogy ő a hülye, ne ereszkedj le a szintjére" megközelítések sose működnek, csak jobban fog zaklatni.
Én egy olyan módszerről hallottam, hogy nyugtázd az állítását, és viszonozd mindig valami "bókkal".
Valahogy így:
- Hülye vagy!
- Hát igen, nem én vagyok a legélesebb kés a fiókban de szerencsére rád mindig lehet számítani.
- A pulcsid is ronda.
- Ebben is igazad van, de hát nekem nincs olyan kifinomult jó ízlésem, mint neked.
Ez azért működik, mert aki bullyingol, az épp azért csinálja, mert látja, hogy fájdalmat okoz neked, ebből merít energiát, plusz dominálni akar. Ha visszatámadsz, könnyen előfordulhat, hogy csak egy erősebb megtorlásban lesz részed, hiszen helyre akar rakni a hierarchiában, és a korábbi megszégyenítést is meg akarja bosszulni.
De ha azt látja, hogy nem hat rád komolyan a csipkelődése, és te még kedves is vagy, azzal tehetetlen, és felhagy vele.
5-ös, ezt a módszert én elég megalázkodónak érzem. Soha a büdös életben nem mondanék ilyeneket saját magamról!
Én ezeket úgy kezelem, hogy kb vérig sértem, aztán konkrétan beleállok a képébe és közlöm, hogy vagy leboxoljuk vagy befogja a mocskos pofáját. E
2x volt ilyen életemben de egyik sem akart boxolni! 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!