Miért alakult ki szinte minden emberi civilizációban, hogy a nemi szervek tabunak számítanak?
Figyelt kérdés
Igazából, ha belegondolunk, akár ugyanolyan testrész, mint a többi, mégis törvény tiltja, hogy felfedjük. A látványa valószínűleg pont a takargatásuk miatt vált ki izgalmat.2023. aug. 5. 11:03
1/4 anonim válasza:
Hogy csak azt izgasd, aki a törvényes párod.
2/4 anonim válasza:
Ahol a kereszténység vagy az iszlám vallás van hatalmon, ott leginkább azért. (Szóval kb az egész világ, mert vagy terjeszkedtek, vagy gyarmatosítottak, vagy egyéb úton gyakoroltak befolyást.)
Máskülönben a ruhának csak egy sima védő szerepe lenne leginkább. Mint pl egy cipőnek vagy kesztyűnek, ha az időjárás nem kívánja.
S hogy ezek a vallások miért tiltják? Passz. A Bibliában elég sok más hülyeség is van, épp most írom össze. Pl megtiltja, hogy egy helyen 2 féle növényt termessz. Vagy hogy olyan vízi állatot egyél, minek nincs pikkelye és uszonya (pl kagyló, rák), miközben külön ki van emelve, hogy vándorsáskát lehet enni.
3/4 anonim válasza:
Mert intim terület és nem is mindig illatos, egyszerűen nem tartozik másra. Ráadásul fertőzéseket is terjeszthetnek vele, ha pl leül valaki alsónemű nélkül egy padra és utána más is leül oda meztelenül. Én örülök, hogy nem mutogatjuk nyilvánosan a nemi szerveinket, én nem vagyok rá kíváncsi.
4/4 anonim válasza:
Ez tudtommal nem igaz, állítólag az ausztrál őslakosok is meztelenül jártak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!