Ha egy nő megüt egy férfit, a férfi megvédheti magát, visszaüthet, vagy tűrnie kell?
Figyelt kérdés
2023. júl. 10. 23:02
1/20 anonim válasza:
Nincs szabályzatba foglalva, hogy ilyenkor hogy kell a férfinek reagálnia.
2/20 anonim válasza:
Törvény van a kulcsszavak között, így egyértelműen igen.
3/20 anonim válasza:
Szerintem nemtől független az elsődleges védekezési módnak az immobilizálásnak kéne lennie (pl. lefogni a személyt), ezt egy férfi könnyen meg is tudja tenni egy nála gyengébb nővel.
Ha ez nem megy, nyilván nem szabad hagyni, hogy szétverjenek, védekezni muszáj, ha kell, ököllel. De nem arra kell törekedni, hogy félholtra verjük a másikat, ha nem muszáj, csak ártalmatlanná kell tenni, vagy utat nyitni a menekülésre.
Ugyanakkor egy normális férfi szerintem nem mos be egyet egy nőnek, mert az indulatból valamiért (nyilván az se normális) adott neki egy darab pofont.
De ez csak az én véleményem. Jog terén nem büntethetnek, ha önvédelem történt, de ennek a pontos kritériumait nem tudom, hülyeséget meg nem akarok mondani.
4/20 anonim válasza:
Természetesen visszaüthet, az önvédelem minden ilyen illemszabályt felülír, ha a nyugdíjas Marika néni kezdi erőből fejbeverni a botjával, őt is gyomrom rúghatja. Ha valaki fizikálisan rátámad valakire (mert az ütés már annak számít), magától értetődő következmény, hogy ártalmatlanítva lesz. Ha nem az áldozat által, hát majd a rendőrök által. Ugyanakkor mint minden helyzetben, itt is fel kell mérni, hogy indokolt-e az agresszió (veszélyben van-e a férfi), csak akkor ütni ha az tényleg szükséges, és a rendőrökre bízni a dolgot, amennyiben a helyzet olyan súlyú. Magyarán hiába gusztustalan ha egy nő pofán vágja, mert úgy gondolja hogy ő megteheti (egyébként nem, nem teheti meg), akkor sem keverhet le neki egy isteneset a férfi. De ez minden szituációban így van, nem csak férfi és nő között.
5/20 anonim válasza:
Egy ferfi erosebb annyival, hogy kivedje az utest, nem muszaj okvetlenul visszautni. Kiveve, ha a foldon van es a no veszelyes.
6/20 anonim válasza:
ez a kérdés annyiszor, de annyiszor elhangzik😭😭 még akkor is ütnek sokan amikor amúgy meg sem támadták őket.
7/20 anonim válasza:
Ha van erőfölény akkor le tudja fogni.. én biztos viccnrk vrnném. De ha ki van kepezve harcosnak akkor veszélyes is lehet..függ a szitutól.
8/20 anonim válasza:
Én csak kivédem, amikor meg akar verni a feleségem. Nem szoktam soha visszaütni. Hagyom, amíg elfárad, addig védekezek.
9/20 anonim válasza:
Jobb, ha nem üt vissza. Az izomerő szerintem sokszorosa a férfi esetében a nőének.
10/20 anonim válasza:
Még egy opció: kiléphet a kapcsolatból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!