Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Aki kollégista volt iskolás...

Aki kollégista volt iskolás korában, mesélne, hogy milyen volt/sikerült-e megszoknia?

Figyelt kérdés

Most nem olyanra gondolok, akit ki kellett venni, mert nem tudta megszokni, hanem aki végig kollégiumban volt, amíg el nem végezte az iskolát.

Valószínűleg most a nyári szünetben költözni fogunk egy kisebb faluba, ami sajnos messzebb van a várostól, ahova járok suliba, mint ahol jelenleg lakunk (jövőre 10.-es gimis leszek).

Úgy döntöttünk, hogy szeptember elején anya beírat a koliba, csak hogy kipróbáljam, milyen - de ha nem tudom majd megszokni, akkor ki fog íratni.

Viszont sajnos én nem vagyok egy gyorsan "megszokós" típus, mert kisebb koromban voltam egy 1 hetes ottalvós táborban, és elég sokat sírtam esténként, és aludni sem nagyon tudtam, csak már az utolsó 2 napon talán.

Ha nem fogom megszokni a kolit, akkor kénytelen leszek többet utazni, de akkor sajnos nagyon későn fogok hazaérni, és a tanulással is elhúzódok majd, fáradt leszek, stb.

(sajnos nem tudunk a városhoz közelebb költözni, csak oda, amit írtam).

Tudnátok írni valamit esetleg, ami jó tanács, hogy hogyan tudnám majd hamar megszokni?

Milyen a kolis élet?

2023. jún. 23. 18:37
 1/6 A kérdező kommentje:
L, 16
2023. jún. 23. 18:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Első nap pont egy extrovertálttal keruotem össze, összebarátkoztunknés általa napok alatt lett kaocsolatrendszerem is. Mindig hülyültünk is meg pasiztunk csavarogtunk is. Aztán szinte az egész kolit én sminkeltem:)

Aztán kérte hogy ne hetfőn menjek már koliba hanem már vasárnap:)

Nagy szerencsém volt mert amúgy magamtól semmire nem lettem volna képes ha kuka szobatársakat fogok ki, félénk csendes vagyok akit gúnyolnak.

De az extrovertáltak meg befogadók elevenek, tök jó pajtik, feloldanak és ki tudok bontakozni.

Egyedül lehet a menzára se mertem voona bejárni.

2023. jún. 23. 18:41
 3/6 anonim ***** válasza:

Folyt Eleinte ugy jártam koliba hogy inkább hajnalban kelek és hétfőn beesek hullán órákra. Mert a barátommal akartam lenni aki meg otthon volt de tiltották. Így anyáék ugy tudták koliba megyek kozbe a pasimhoz mentem.

De kolitársamnak meg hiányoztam már vasárnap is:)

2023. jún. 23. 18:45
 4/6 anonim ***** válasza:
*Vasárnapról írtam
2023. jún. 23. 18:46
 5/6 anonim ***** válasza:

Én fiú kollégiumba jártam, de számomra olyan volt mint a börtön. Alapból kényes vagyok a beszabályzásra, meg ki nem állhatom ha ordibálnak velem ami ott rendszeres volt. Ex katona volt a nevelőm. Hozzá kell tenni elég balhés voltam folyamatosan büntettek is. Rossz tanuló is voltam, ezért délután 5-ig bent kellett maradnom szilenciumon. olyan középiskolába jártam, ahol nem váltogattuk a terméket, tehát nem volt magyar terem, matek terem stb, hanem a tanárok jöttek hozzánk. Ez azt jelentette, reggel 8-tól délután 5-ig egy helyben ültem...

Utólag egyébként jó rá visszagondolni sok jó élményem és tapasztalatom van onnan, és a családi hátterem is gázos volt, jó, hogy nem otthon kellett lennem. Önállóbb lettem, gyakorlatilag érettségi után pár hónapra elmentem dolgozni és kivettem az első saját alberletemet.

Kollégiumban meg fogsz tanulni sok mindent. Jobban alkalmazkodni más emberekhez, vagy például abban is javulsz amit írtál, hogy nem vagy megszokós, Jobban fogsz alkalmazkodni új helyekhez is.

De megint, én fiú kollégiumba jártam, és nem gimnáziumi, hanem szakközépiskolai kolesz, ezt vedd figyelembe mert nagy különbségek lehetnek itt.

2023. jún. 23. 19:04
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2023. jún. 23. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!