Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért nézik le a nőket? NŐK,...

Miért nézik le a nőket? NŐK, hogyan vélekedtek erről?

Figyelt kérdés

Amikor vitázni kezdek egy nővel, sokszor hallom, hogy nem kéne bántanom a gyengébbik nemet. Nem értem a gondolatot, hisz amíg nem valósul meg a testi erőfölénnyel való visszaélés, miért kell lenézni ennyire a nőket, hogy szóban nem tudják megvédeni magukat, az álláspontjukat.

Ezt a nő ismerőseimmel, barátaimmal tapasztalom, akik szeretnek velem vitázni, de amikor olyan ember hallja, aki képtelen elfogadni, hogy lehet ellenvéleménye valakinek egy nővel szemben, odaszúrja, hogy egy féreg vagyok. Egyszer volt olyan is, hogy egy férfi megállt és kirángatott a székből, majd a rendőrök kiérkezéséig ott papolt, és hiába mondta a beszélgetőtársam, hogy nem kell féltenie, azt állította az ember, hogy megfenyítettem.

Ha ordítanánk egymással, talán megérteném az aggodalmakat, de amikor két vagy több teljesen higgadtan kommunikáló személy beszélget, nem vetemednék ilyenekre.

De az is lehet, hogy Békés VÁRmegyének a sajátossága ez a szellemi nyomor. Vagy épp csak lenézik a nőket is sokszor a nők?

2023. máj. 13. 15:07
 1/4 anonim ***** válasza:
27%

Mint ahogy írtad, szellemi nyomor és valószínűleg a közösségi média hatása, talán még a feminizmusé is, de nem tudom az mennyire van jelen Magyarországon. Abba már bele sem kezdek mekkora kettős mérce ez, hiszen férfiként nem biztos, hogy odaugornának random emberek bevédeni téged, mint azt a nő ismerősödet is például.

A sok agyhalottnak meg üzenem, hogy nem érdekel, hogy lepontoztok, attól még igazam van még mindig, nem véletlenül szokták mondani, hogy az igazság fáj. Ez egy létező jelenség, akár tetszik, akár nem.

Gondolkodj mielőtt cselekszel, gondolkodj mielőtt más ügyébe szólsz bele, ne fogadj el mindent feltétel nélkül amit az interneten látsz/olvasol. Ne félj kinyilvánítani véleményedet, valamint megvédeni azt, akár férfi vagy akár nő.

2023. máj. 13. 15:45
 2/4 anonim ***** válasza:
37%

Sokan addig vitáznak vagy küzdenek dolgokért korrektül, amíg nem érzik a vesztüket vagy amíg vannak érveik. Utána előrántanak ilyen kártyákat.

Viszont az számomra irreális, hogy ti ott beszélgettek nyugisan, aztán valaki kiránt és kihívja a rendőrséget...

2023. máj. 13. 17:05
 3/4 anonim válasza:
100%

Én ilyet még nem hallottam vita közben, pedig szeretek vitázni és feminista körökben is benne vagyok. én is úgy gondolom ahogy leírtad, nyilván biológiailag más a testünk felépítése, ezért nem szép dolog kihasználni a testi fölényt, de nem is nevezném bármelyik nemet gyengébbnek, hisz mind másban vagyunk erősek.

én Borsodban lakok, a szexizmus nagyon sok fajtáját tapasztaltam már, de olyan még nem volt hogy amikor vitatkoztam egy férfival valaki rászólt volna hogy ne vitatkozzon egy nővel.

azt is tapasztaltam már, amikor nők nők ellen beszélnek, egymást szólják le. ez talán a legrosszabb, már megszoktam a férfiaktól jövő szexizmust, de amikor nők húzzák le egymást az nagyon csúnya dolog, hisz mi magunk tapasztaljuk milyen rossz, ezért legalább egymást nem kéne bántani.

A rendőrös sztori meg tényleg elég hihetetlen, bár gondolom nem volt teljesen józan az úr.

2023. máj. 14. 17:27
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező,az ilyen férfiak akit említesz,ezek egyszerűen balf..szok,nem tudnak férfiasak lenni,vagy egy másik férfi elvette a nőjüket,ezért így próbálnak más férfiak fölé kerekedni,hogy egy sima vitában a nőt megvédendő áldozatnak állítják be,a férfit pedig bántalmazónak,saját magukat meg természetesen igazságos hősnek.
2023. máj. 17. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!