Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Úgy érzem, az vezethetett oda...

Úgy érzem, az vezethetett oda ahol most vagyok, hogy nem tanultam meg rendesen véleményt formálni, csak elfogadtam a dolgokat amik körülöttem vannak. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Igazából nagyon sok ideje, már nem érdekel semmi. Úgymond csak létezem, de, hogy miért azt nem igazán tudom. Már most rájöttem, hogy valószínűleg szociális fóbiám van, emellett sokáig voltam depressziós. Sokáig ezen járt az eszem, és azon, hogy miért nem fogadnak be. De rájöttem, hogy valószínűleg azért, mert semmi sem érdekelt sosem,úgy igazán. Aztán így nehéz elbeszélgetni másokkal, kapcsolatokat kialakítani, főleg úgy, hogy emberek között pedig szorongok. Teljesen hülyének érzem magam, vannak dolgok amik minimálisan érdekeltek, de odáig ritkán jutottam el, hogy magabiztosan elmondjak róluk valamit. Mindig kételkedtem magamban és a tudásomban is. Szerintetek innen van felfelé, és valamikor fogom tudni azt mondani, hogy nekem ez vagy az ami szimpatikus, és kitudom majd fejezni normálisan magam?

2023. máj. 5. 09:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! Én qzt tapasztalom, hogy kevés embernek van még úgy istenigqzqbol az érdeklődési köre, hogy egy adott témáról szinte mindent, rengeteget tud, igazi szakértő. Biztos hogy nem vagy magaddal túl kemény? Mi az ami kicsit érdekel? Mit csinálsz szívesen a szabadidődben? Mit dolgozol, mit tanultál, mi volt kedvenc targyad suliban? Valami biztos van, amivel szoktál foglalkozni egész nap, ha ezek közül egyikre se tudsz válaszolni qkkor szerintem meg mindig depressziós vagy. Kitartást, sosem késő egyébként új dolgokat megismerni, úgy is lehet ismerkedni hogy pl. Beirqtkozol egy tanfolyamra , ami egy kicsit érdekel xd
2023. máj. 8. 06:52
 2/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem igazán értettem meg a kérdésed lényegét, s nem jó kérdéseket tettem fel, de ha van kedved írj. Mindenesetre biztos, hogy van felfelé, és el fogsz oda jutni hogy normálisan kifejezd magad, hisz a kerdesedben is tökéletesen megtetted. Nem tudom, jártál e valaha terápiára, de ha nem, itt az ideje. Jobban fogod magad érezni, és arra, hogy megtanulj véleményt formálni, tökéletesen alkalmas megoldás.
2023. máj. 8. 06:55
 3/6 anonim ***** válasza:
Pszichológus sokat segíthet, ha úgy érzed, valami nem stimmel az életeddel. Keress egyet.
2023. máj. 8. 12:01
 4/6 A kérdező kommentje:
Kerestem pszichológust, de inkább szerintem pszichiáterhez kezdek el járni, mert szeretnék feliratni antidepresszánst, mivel mostanában folyamatosan szorongok.
2023. máj. 8. 16:13
 5/6 A kérdező kommentje:
A kedvenc tárgyam a biológia volt, és az állatok mindig is érdekeltek, korábban róluk sokat tanultam, azokat a témákat szívesen kifejtettem. Viszont valószínűleg rosszul döntöttem, és eljöttem a gépészmérnökire, mert felszínesen érdekeltek az autók. Viszont nem tettem ebbe elég energiát, emellett a társaságba sem sikerült beilleszkednem, mert elvoltam foglalva a saját hülyeségeimmel,érzéseimmel.
2023. máj. 8. 16:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Hát szabadidőmben sorozatokat nézek, emellett barátnőmmel töltök időt, néha egy két haverommal találkozok, de már belőlük sincs sok. Viszont úgy érzem, hogy ezt a két évet elvesztegettem, és kéne, hogy legyen egy rutinom. Emellett az sem ártana, ha kitűznék végre egy célt, és, hogy mit is szeretnék kezdeni az életemmel.
2023. máj. 8. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!