Ha letegeznek telefonban, akkor lehet még viszhallal elköszönni?
Idősebb személy tegezett le, de már úgy gondolom, ha engem letegeznek, akkor visszategezhetek(kivéve, ha már kb. 70 feletti nőről van szó). Ha mégsem akarom még ezt ennyire erőltetni, annak ellenére, hogy úgy érzem tegezhetek, ezt mégsem akarom megmutatni, jó a viszhall elköszönés. Azt használják tegezésnél is, vagy ezután nagyon formális lenne?
Tudom, túlgondolom, de mégis szeretném tudni.
Ha bármi más eszedbe jutna tegezésről-magázásról, vagy bármi nehézségről, amivel fiatal fenőttként küzdöttél, küzdessz, nagyon megköszönöm, ha leírod a tanácsodat.
Próbálok magabiztosnak tűnni minden szituációban, hogy ne gyerekként kezeljenek, de sokszor nehéz.
Nincs jelentősége.
Egyébként alapesetben telefonban, olyan embert, akivel most beszél először, bunkóság letegeznie. Maximum akkor nem, ha a 6 éves kislányom veszi fel a telefont. :-)
A telefonban nagyon mellé lehet lőni a másik életkorát illetően. Helyesebb magázódni. Namost, eszerint a másik fél bunkó volt veled, így érdektelen, hogy te hogyan köszöntél el. A "Viszonthallásra!" teljesen jó.
#1 Nem idős, csak nálam idősebb.
Írtam, hogy aki tényleg idős, azokat autómatikusan magázom. Lehet nem 70 év, de úgy látszik az embereken. Szóval akivel már inkább tetszikelve beszélek, őt nyilván nem fogom visszategezni. Viszont már felnőtt vagyok, ha egy felnőtt ember letegez, akkor nem fogom magázni, az nagyon fura lenne. Természetesen nem zavar, ha tegeznek, csak ne sértődjenek meg, ha én is tegezem őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!