Akik azt mondogatják hogy nem minden a pénz nekik ugye még soha nem volt anyagi gondjuk az életben?
Én éheztem is. Nem egyszer, nem kétszer. Volt, hogy évekig éltem úgy, hogy kvázi napról napra. De észre se vettem, mivel nem csak nem minden a pénz, de a pénz valójában semmi. Értéktelen. Jim Carry is mondja, hogy azt kívánja bárcsak mindenki végtelen gazdag lenne és azt tehetne amit akar, akkor rájönnének az emberek, hogy ez semmit sem számít.
Nos én gazdagság nélkül, már kamaszként rájöttem erre. Azóta nem volt pénzem, most először van egy jó fizető állásom. A különbség, hogy most brutálisan gyorsan gyűlik a pénzem, de ugyanannyira tökéletesen boldog és elégedett vagyok, mint mikor konkrétan több mint 2 évig napról napra éltem.
Én éveken át így éltem, ráadásul kollégista voltam, több emberrel osztottam meg az "otthonom", nulla privát szférám volt, de akkor is többre értékeltem a barátokkal, szerettekkel töltött időt, meg az élet apró örömeit (pl. egy szalonnasütést, egy csillagos éjszakát, vagy nyáron beúszni egy természetes vízbe) mint a pénzt.
Mai napig így vagyok ezzel. Most már van pénzem, óriási könnyebbség, hogy jobb körülmények közt lakom, jobb kaját engedhetek meg magamnak, de ha választani kellene... Inkább az élet apró örömei.
Pedig egyszer egy hónapig még hajléktalan is voltam. Mondjuk augusztusban, szóval annyira nem volt szar, mint most, meg én tudtam, hogy vége lesz, szeptemberben majd kiveszek egy lakást, nem a teljes kilátástalanság volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!