Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Sokan tényleg ennyire nem...

Sokan tényleg ennyire nem értik, hogy van kinek egy kisállat elvesztése olyan mintha a családtagja halt volna meg?

Figyelt kérdés

Nem tudom hova tenni a "ne szomorkodj csak egy papagáj volt" "majd lesz másik" és hasonló bölcs tanácsokat...

Ha valakinek meghal a gyereke annak is ezt mondják, hogy ne szomorkodjon majd lesz másik??

2023. jan. 14. 21:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
22%
Én azt nem értem, hogy lehet egy kisállatot egy élő emberhez hasonlítani, szerintem ez nem normális.
2023. jan. 14. 21:54
 2/14 anonim ***** válasza:
75%
Nem. Sokan nem értik meg. Én már pár évtizedet éltem, tehát nem gyerek vagyok, és nagyon furcsán néztek rám a munkatarsaim, amikor végigsirtam az egész napot amikor reggel eltávozott a 8 éves tengerimalaca a gyerekeknek... Még most is könnyes a szemem, pedig már régen történt. Nagyon szerettük.
2023. jan. 14. 21:56
 3/14 anonim ***** válasza:
78%
Azt megertem, hogy valakinek ez nem jelent aokat, nem hagy benne mely nyomot. Azt azonban nem fogom fel, hogy miert kell ilyen "bolcsessegeket" mondania olyannak, akin lathato, hogy igenis sokat jelentett szamara. Erzelmileg kotodott hozza, egyutt eltek, torodott vele, jobb esetben az allat is vele a maga modjan, kifejezte a szeretetet. De lesz masik, ugye. Akkor inkabb iszkoljon odebb, es maradjon csondben, ha csak ezeket tudja mondani. Ez olyan dolog, hogy mintha egy vallasos ateistat akarna teriteni, vagy forditva.
2023. jan. 14. 22:17
 4/14 anonim ***** válasza:
39%

Én nem csinálok ilyeneket, nem osztom az észt annak, akinek meghalt a kedvenc kisállata, mert tudom hogy ha érzelmileg erősen kötődött a kedvencéhez, az nagyon fájdalmas lehet.

Ettől függetlenül nem tartom egészségesnek, ha valaki úgy kötődik az állatához, mint egy emberhez, akit szerer. Mert ez így egyoldalú, az állat sosem viszonozhatja ugyanazolyan érzelmi szinten a szeretetét, a hiányzó részt pedig az allatát szerető ember beképzeli, ugyanúgy, mint mikor szerelmes egy másik emberbe, és nem létező jó tulajdonságokat tulajdonít neki.

2023. jan. 14. 22:25
 5/14 anonim ***** válasza:
43%
Nem arról van szó, hogy nem értik, egyszerűen csak tisztában vannak vele, hogy egy kisállat elvesztése nem olyan, mintha családtag halt volna meg. Sajnos csak akkor fogod te is megérteni, ha közeli családtagod hal meg.
2023. jan. 14. 22:27
 6/14 anonim ***** válasza:
42%
Ahogy az utolsó írja. Morbid, de majd akkor fogod fel, ha anyád hal meg.
2023. jan. 14. 22:39
 7/14 anonim ***** válasza:
65%

Tök mindegy, hogy az apám, a nagyapám vagy a macskám hal meg, fölösleges összehasonlítani. Az a lényeg, hogy a veszteség, a hiánya fáj. A fájdalom akkor is fájdalom, ha kisebb egyik halál sebe a másiknál. Nekem személy szerint a macskám sokkal jobban hiányzik nagyapámnál. A macskámmal aludtam, ott volt mindig, és szinte én is mindig itthon voltam, alig jártam el a teendőim utám. Hallgatott a nevére, nem csak kunyizásért jött, igényelte az én vagy az apám jelenlétét, szerves részét képezte az életünknek. Míg nagyapámnál ott voltak kisgyerekkoromtól fogva heti 1-2x néhány órát sok éven át, tiniként maradt ez abba, hogy én ritkán mentem apámmal látogatóba hozzá. Hozzá nem tudtam kötődni. Majd ha apám hal meg, az fájni fog, jobban a kutyáimnál, de a szívemben ugyanannyira családtag, mint a kutyáim. Sőt a két kutyám többet tettek értem a szülőanyámnál.

Szív szerinti családtagok, a vér szerinti kapcsolatok hidegen hagynak.

2023. jan. 14. 22:57
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell reklámozni.
2023. jan. 14. 23:00
 9/14 anonim ***** válasza:
38%

Nyilván nem kellemes, amikor az ember megszokott környezetében elpusztul egy élőlény, amelyről gondoskodott huzamosabb időn keresztül, de ennek ellenére úgy gondolom, hogy az a megközelítés sincs rendben, hogy különb bánásmódban részesül egy állatorvoshoz eljutó állat, mint egy egészségügyi szolgáltatásért lehúzott ember. Ismerek olyan embert, akinek milliós nagyságrendű tartozása van a lakóközösség közös képviseletének irányába, de egy vagyont képes volt elkölteni arra, hogy az ölebe ne tüsszögjön! A szélhámos állatorvos mg röhög a markába, mert megtalálta az ügyeletes bolondot, aki képes lenne bármit eladni, bármennyi pénzt "bedobni a perselybe" - annak tudatában, hogy a "szőrcsimbókocskácskája" túléljen egy atomtámadást is! Aki úgy dönt, hogy háznál óhajt gondoskodni bármilyen állatkáról is, annak számolnia kell azzal, hogy sokkal több eséllyel fogja ő túlélni az állatkát, mint az állatka őt! Ez van!

Ha nem képes ezt mérlegelni, megérteni, elfogadni valaki, akkor zokogjon csak órabérbe, - mást úgy sem fog tudni!

2023. jan. 15. 00:14
 10/14 Igen, ez a pólóm is cicaszőrös ***** válasza:
72%

2: Negyedik iksz felett vagyok és sajnálom (malacot is), hogy olyan kollégáid vannak/voltak. :(

~12 éve távozott el közös kandúr cicánk amit még anno húgi kislányként hozott haza. Akkor recepción dolgoztam egy nagyon pörgős irodaházban és én is állandóan járkáltam be a mosdóba, hogy kisírjam magamat (kirakatban 'öltönynyakkendőben ugye...), tudták a többiek is, de tökre megértőek voltak, hála az égnek.

Akkor volt egy éves a mentett "királykisasszonyrohadékimádom" szőrgombócom, most lesz nyáron 13 és már előre rettegek bakker, pedig még tudom, hogy évekig boldogíthat(juk egymást) a dinka fejével.

NAGYON hozzá tudnak nőni a kisállatok az ember szívéhez és ez az amit sok ember nem ért meg, nevezhetjük amúgy nettó empátiahiánynak is, ha le szeretném rövidíteni a mondanivalómat.

2023. jan. 15. 02:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!