Miért kell feltétlenül becézni a neveket?
Nagyszüleim és idősebb rokonok is ki voltak akadva régen a nevemen, Örkény a keresztnevem, illetve Zsadány a második keresztnevem. Mind a kettőt használom, de nem szeretem, ha bárki megpróbálja becézni. Nem értem, hogy miért olyan nehéz felfogni, hogy nem minden nevet lehet becézni, és nem is feltétlenül kell.
Most a téma a menyasszonyom nagyszülei körében jött elő, mikor megkérdezték, hogy becézhetnek, mire én mondtam, hogy sehogy. És csak azért is megpróbálják.
Nem tudom, nekem ha valakivel közelebbi lesz a kapcsolatom, akkor valami megmagyarázhatatlan indokból elkezdem teljes nevén szólítani xd
Pl párom az elején Marci volt, mostmár Márton.
Én elég kis termetű vagyok (40éves pasi létemre 165/45) Bármilyen közösségben ahol a keresztnevemen szólítanak, pár találkozás után már becézve vagyok. (pl Péter helyett Petike.) Engem nem zavar, Péterből sok van Petikéből csak 1. :D
becenevem meg ugye sok van az elég aktív online életemnek köszönhetően. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!