Szlovénbe, Horvátba is vannak határon túli magyarok és róluk miért nem esik szó sose miért csak azokról akik Románba, Szlovákba vannak?
Kérdező, attól függ milyen környezetben beszélnek a határon túli magyarokról.
Amikor a szavazati jogukról, állampolgársági lehetőségekről van szó vagy hasonlókról akkor minden határon túli magyarra egyformán vonatkozik a dolog. Ha negatív eseményekkel kapcsolatban van róla szó, akkor ez mindig azokat érinti akik benne vannak. Ausztriában nem tudom milyen negatívum érné ma a magyar kisebbség tagjait, hogy beszélni kellene róluk. Horvátországban sem hallottam, hogy az utóbbi időben gond lett volna azon kívül, hogy a horvát-magyar határ közelében levő településeken gondot okozhatnak az illegális migránsok és emiatt az ott élő, gyakrabbban magyar nemzetiségű emberek vannak gondban. Erről szoktak beszélni.
Szerbiában is rengeteg magyar él, róluk meg még te is megfeledkeztél. Akkor ők mit mondjanak? :D És ott ráadásul nem is kevesen élnek, elég sok faluban magyar többségű a lakosság.
Amúgy szerintem azért, mert a legnagyobb számban Romániában és Szlovákiában élnek magyarok a határon túl, Horvátországban meg Szlovéniában meg kevesebben.
A két általad említett ország magyar lakossága a 20 ezret sem éri el.
Romániában, Szlovákiában összesen kb 1.8 millióan vannak, azért gondolom erzed a különbséget te is.
Se Horvátországban sem Szlovéniában nincsenek magyarellenes megnyilvánulások mivel néhány vegyes falut leszámítva elenyésző a magyarok aránya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!