Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért döbbennek le az emberek,...

Miért döbbennek le az emberek, hogy olvasás közben teljesen ki tudom szűrni őket/ a zajt pld. egy strandon? Mondták, hogy ez nekik nem menne.

Figyelt kérdés

2022. dec. 10. 22:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Van akinek megy, van akinek nem megy. Engem például idegesít amikor hozzám szólnak és kérdezgetnek akkor amikor valamire nagyon kell figyelnem és csinálok valamit amibe nem lehet hiba, de például a zaj kevésbé zavar.
2022. dec. 10. 22:47
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Pedig nem egyedi eset.

Én nagy cég számviteli osztályán dolgoztam. 15-en voltunk egy szobában. Telefonok csengtek, ügyfelek jöttek-mentek, kérdezősködtek, beszélgettek, ügyintéztek, miközben eléggé nagy és felelősségteljes feladatot kellett egyénileg elvégezni.

Esküszöm, annyira ki tudtam kapcsolni - de szerintem a többiek is - hogy konkrétan a vállamat kellett megfognia annak, aki hozzám akart szólni, annyira nem hallottam meg, hogy nekem szól.

2022. dec. 10. 22:51
 3/11 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem egyedi eset. Épp ezért nem értem, hogy miért döbbennek le.
2022. dec. 10. 22:54
 4/11 anonim válasza:
85%
Én több mindenre tudok egyszerre összpontosítani, olvasás közben látok is mindenféle. Pl: strandon követi ez ember a sorokat a lapon, aztán látja azt az illető, hogy a hídon egy csalódott srác ballag el, mert nem találta meg azt, amit keresett.
2022. dec. 10. 22:57
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Na és. Én rengeteget olvasok, megy úgy is, hogy teljesen kikapcsolok, de kutya sétáltatás közben is, hogy közlekedek, és a kutyára is figyelek mellette. Az olvasnivaló tartalma nyilván nem ugyanaz.
2022. dec. 10. 23:07
 6/11 anonim ***** válasza:

A boldog, nyugodt, magabiztos természtű embereknél ez nem probléma.

Én nem csak az olvasásba, hanem a munkába is bele tudok merülni annyira, hogy meg se hallom mi történik a környezetemben, és az eltelt időt sem érzékelem. (csak az a baj, hogy nem hallom amikor szólnak, és ha a férjem odajön, megérint, jól megijedek.)

2022. dec. 10. 23:08
 7/11 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem pont az a fura, ha valakinek ez nem megy. Ha egy könyvet olvas az ember, az magával ragadja, kizárja külvilágot , még csak koncentrálni sem kell hozzá.
2022. dec. 10. 23:08
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálam nagyon szituációfüggő. Volt, amikor iskolában az üvöltöző osztálytársak tengerében se kép, se hang olvastam a szünetben, vagy van, amikor tévé mellett, mások beszélgetésével vegyítve simán olvasok. Máskor ugyanennyi vagy feleannyi hang annyira zavar, hogy el kell vonuljak máshová.
2022. dec. 11. 00:44
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálam tök változó. Régebben nem értettem hogy tudnak mások buszon olvasni, mert számomra az olvasás az volt, hogy leülök és fél napig olvasom a könyvet. Teljesen elmerülök benne, átélem azt.

Aztán ahogy sokat kellett utazzak, eleinte vonaton olvastam 2-3-4 órákat. Aztán már buszon, villamoson is, akár 10 perc alatt is. Leültem és azonnal felvettem a fonalat, kizártam a világot magam körül.

Viszont mióta panelban lakom ahol folyamatosan van valami közvetlen zavaró dolog, fúrnak, hangosan beszélnek, bömböl a zene, remeg a fal akkor egyszerűen nem tudok kikapcsolni és elmerülni a könyvekben és inkább elhúzok itthonról valamerre.

2022. dec. 11. 02:50
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy nálam tök változó mikor mi zavar.

Például munkahelyen valahogy nem zavar, ha munkáról beszélnek, kooperáció van körülöttem, munka miatt telefonálnak.

De valahogy attól falnak tudok menni, hogy egyik kolléganőm folyamatosan privát hívásokat intéz, folyton a gyerekeivel beszél, mit ettél, ettél-e már, merre jársz és akaratlanul is fültanúja lesz az ember mindennek aminek nem akar.

2022. dec. 11. 03:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!