Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Állandó enni akarás mitől van...

Állandó enni akarás mitől van nekem már 10 éve?

Figyelt kérdés

Pedig egészségesen táplálkozok, mozgok, de állandóan sóvárgok valami kaja után, hiába lakok jól, 20 perc múlva újra nyitogatom a hűtőt mert éhes lettem! Nincsenek betegségeim. De egyszerűen egész nap egyfolytában tudnék enni mindenféle ételből gyümi, zöldség, hús, édesség, kenyér, tejtermék.

Az ivással is így vagyok. Sok vízet, üdítőt és kávét és energia italt kívánok! Mozogni sokat mozgok hogy ne hízzak el, de utálok mozogni sajnos és enni meg imádok sajnos! Nem tudom már mit tegyek? Nem akarok meghízni de nem bírok már annyit mozogni lassan hogy a sok kaját elégesse.....

18 éves vagyok , 8 éves korom óta vagyok ilyen zabálós. De már a oviban is míg más játszott én az ebédídőt vártam...

2022. dec. 7. 06:36
 1/10 A kérdező kommentje:
162 cm vagyok és 50 kg.
2022. dec. 7. 06:36
 2/10 anonim ***** válasza:
96%
Mivel nem híztál még el, én nem aggódnék. Egyél, ha éhes vagy.
2022. dec. 7. 06:39
 3/10 A kérdező kommentje:
DE le akarok szokni a sok evésről.
2022. dec. 7. 06:40
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Aztán mi jön? A levegővétel? Mert szerinted túl sokat veszel?

Lehet, nem olyan jó az emésztésed és több tápanyag kell, hogy életben maradj, ezzel nem tudsz mit kezdeni.

2022. dec. 7. 06:49
 5/10 anonim ***** válasza:
82%

"Mivel nem híztál még el, én nem aggódnék. Egyél, ha éhes vagy."

Hát én aggódnék, ha nem haragszol!

Én is ilyen zabálós vagyok. 18 évesen 50 kg voltam, most meg 124.

2022. dec. 7. 08:24
 6/10 anonim ***** válasza:
Azért az 50 kg az éppenhogy a kóros szint felett van, szerintem ideje lenne felkeresni egy orvost inkább.
2022. dec. 7. 08:25
 7/10 anonim ***** válasza:

Unatkozol, van elég időd azzal foglalkozni, hogy mit is egyél most éppen.

Saját tapasztalatból mondom, én már sokkal régebb óta művelem az evészetet és amikor van ráérő időm, szabadon mászkálhatok ki a konyhába, csak fogok valami kaját és nyugodtan megehetem mert a gép előtt csak oda kell nyúlni érte és 2 perc alatt menni tudok a következő kajáért a konyhába - akkor én is állandóan a kajával foglalkozom.

de ugyanakkor simán eltelt a tegnapi napom úgy, hogy 6 órakor reggeliztem, majd 13 óráig nem is foglalkoztam azzal hogy mit is kellene/lehetne enni - mert nem volt rá időm. Dolgoztam, a munkámban nem volt közel sem konyha, sem büfé ahol válogathattam volna a kaják közül (büfé van, csak sorba kellene állni, legalább 10 perc) és folyamatosan volt elfoglaltságom, ami miatt nem tudtam a kajálással foglalkozni.

Víz legyen az embernél állandóan és ez elég.

Először a reflextől kellene megszabadulnod, hogy automatikusan valami kaját keresel, azon gondolkodsz. Amikor elindulnál a kaja felé kiválasztani mit akarsz enni, akkor tereld el a gondolataidat, ugyanúgy indulj el, csak ne ennivalót vegyél magadhoz hanem moss kezet, pakolj át valamit a szomszéd helységben, vagy csak menj le-fel pár emeletet ha van az épületben. Vagy igyál vizet.

Imádok enni, szeretem a gyümölcsöket, salátákat éppen úgy, mint a sütit, fagyit, sült húst vagy pizzát. De az egy nagyon helyes mondás, hogy azért egyél, hogy élj és ne azért élj, hogy egyél! Én már öreg vagyok, nekem az is súlynövekedést okoz ha csak ránézek a kajára - kövér is vagyok. De én is úgy kezdtem 18 évesen, hogy nagyon vékony voltam. Csak út közben elrontottam a mozgás/étel arányt és most már nem is tudom helyre hozni.

Csinálj egy listát, hogy 1. milyen ételeket, italokat dobsz a fenébe, 2. mik azok amiket bármikor ehetsz, többször is naponta akár és 3. mik azok amiket normál módon ehetsz étkezéskor. Az első csoport (cukros üdítő, energiaital, chipsek) azok ne is legyenek a közeledben, se otthon, se a suliban. Így még akkor sem eszed/iszod ha épp nagyon rákattansz.

A 3. csoportban levőket csak a rendes étkezések alkalmával fogyaszd, ehetsz csokitortát is nyugodtan - mértékkel - csak nem reggeli meg ebéd között, hanem az ebéd végén.

A 2. csoportban levők - gyümölcs, zöldség, kefír, joghurt, zöldség vagy almachips (ezek nem olajosak, a krumpli ilyenkor nem zöldség, van cékla vagy répachips is!), zöld tea, puffasztott rizsből készült ropogtatni való stb. - ezek legyenek elérhetőek étkezések közben. Ha enni vagy inni szeretnél, akkor ezekből válogass és egyél, igyál belőlük nyugodtan. nem kell éhezni, nem kell azon agyalnod, hogy most miért is ettél belőle, hiszen mozogsz eleget, akkor nem baj ha ezekből gyakran eszel.

De mindezek mellett menj el orvoshoz és kérd, hogy nézzék meg a vércukor szintedet! Ha esetleg van valami probléma ami miatt nem elegendő a szervezetednek amit elfogyasztasz és emiatt küldi azt a jelzést az agyadnak hogy még enni, inni akarsz, akkor derüljön ki minél előbb! De ha ez rendben, akkor érdemes utána nézni, hogy hogy állsz egyéb nyomelemekkel, vitaminokkal. Nincs-e vashiányod, cink hiányod vagy magnézium nem kellene-e több. Esetleg hetente 1-szer (nem többször, raktározódik és felhalmozódva káros) D-vitamit is bevehetnél, vagy érdemes szedned valami komplex vitamin+ásványi anyag készítményt. Sokszor azért érzi az ember, hogy ennie kellene, mert valami hiányzik a szervezetből és a szokásos ételekkel nem tudta pótolni.

2022. dec. 7. 08:41
 8/10 anonim ***** válasza:
5: Na most a 124 kiló meg az 50 kiló közt van egy csipetnyi különbség, amikor elindultál a 124 felé, akkor kellet volna aggódni, nem 50 kilónál.
2022. dec. 7. 09:00
 9/10 anonim ***** válasza:
94%

#8 Pont ezért írta le, hogy nem szabad azt mondani a kérdezőnek, hogy ne aggódjon, hiszen csak 50 kg, nem lesz gond.

Lesz. Én is 48 kg voltam 18 évesen, a véradásról elzavartak miatta, ma meg már verem a száz kilót simán. Most már hiába tudom mit kellett VOLNA tennem és mikor, innen visszajutni egy normál 60-65kg-ra már nem megy.

2022. dec. 7. 09:08
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is folyamatosan ennék. Évek óta 70 és 80 kg között ingázok.🤷‍♂️ Amikor elérem a 80-at, olyankor azért már visszafogom magam, de ne értsetek félre, nem koplalok meg semmi, csak pl nem eszem meg a 3. adag töltöttkáposztát😩

Most 74 kg vagyok általában télen szoktam a 80-at közelíteni, nyáron meg a 70-et.

A hűtőt meg hiába nyitom ki 5 perccel később, sosincs benne semmi új addigra.😤

😂😂

19/f

2022. dec. 7. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!