A light édesítőszeres üdítőket amiben 0-7 kalória szokott lenni általában miért mondják nagyon károsnak?
Mert szoronganak az emberek.
A klímaszorongás egyik narrativája. Mint pl. a kutya nem lehet kint, a bio dolgok a jók, a vegán étrend a nyerő, ne vegyél műanyag szívószalat, zacskót, édesítőszert sem, csak a bio nádcukor. Rengeteg ilyen van, ha körbe nézel. A közösségi portálok nyomatják ezt, ezzel szorongást váltva ki az emberekben, akik olyan szinten bepörgetik saját magukat, hogy muszáj valami "szekta" szerű dologhoz kapcsolódniuk, ezzel nyugtatván a lelküket.
4-esnél a pont.
És 3-asnál is. Nekem az édesítőtől olyan hányingerem van, hogy mikor kerestem a googleben, mitől lehet, azt írtam be "violent nausea".
Gyerekkorom óta cukorbeteg vagyok, több mint 40 ebbe csak édesítőszeres ételt, italt fogyasztok. Semmi bajom.
4-5, soha nem kívántam tőle édeset. Ha mégis így lett volna, max eszek/iszok még az édesítősből.
Nekem a patikus azt mondta, inkább egy kevés cukrot eszik, de édesítőt soha.
A méz lenne a legjobb amúgy.
Egyébként nézzetek utána. Leírták már. Édes íz hatására az inzulin felmegy a padlásra, és nem viszi le a cukor, amit vár. Egyenes út az inzulinrezisztanciához, azt meg nem nézi a kutya sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!