Magyarországon miért lett uralkodó nézet, hogy aki nem diplomás az pusztuljon meg minimálbérért, úgy kell neki miért nem tanult?
Hol van ilyen nézet? A környezetemben azt látom hogy inkább a szakmát végzett vállalkozók keresnek jól.
Nekem bölcsészdiplomám van, na az van lenézve lelkesen :D
tegnapi kérdés alatt, hogy egy bolti eladónak bruttó 5-600-at kéne keresni vidéki kisbótban...??
Hol van ehhez a diploma?
Lényegében úgy nagyjából minden válaszban van valai igazság, szerintem össze tudod rakni kérdező. A keresetek tényleges alakulása az egyik része, vagyis van nem diplomás aki jól keres és van aki keveset. Valamint van diplomás aki jól keres és van aki keveset. A két szegmensnél azért többet is meg lehet különböztetni, mert nem csak diplomások és a szakmák vannak. Ennél azért szélesebb a repertoár, de bármilyen végzettség mellett is vannak magasabb, közepes és alacsonyabb fizetések. Volt példa rájuk.
Aztán az megint más, hogy ezek arányai hogyan is jönnek ki. Érdekes felmérés lenne.
Utolsó sorban meg a nem diplomások lenézése is létezik, de túlzás is egyben. Első az, hogy a gyakorlati valóságban azért nem lehet mindenki diplomás, főként ha a gazdaság sem olyan jellegű. Totál diplomás népességű ország szerintem nincs is. Az is igaz azért, hogy egy tanultabb népesség meg tudja előlegezni a gazdaság feljődését is, amolyan kikényeszítő előzményként, nyilván lenne hatása.
A továbbtanulást szorgalmazni is mindenképpen jó, de nem leszólni hanem szorgalmazni és bíztatni. Többnyire van hatása a fizetésre és a gazdasági intézkedésekre is. Közben meg tényleg mindenki azért nyilván nem lehet diplomás, mert akkor kik dolgoznának villanyszerelőként például és sorolhatnánk a szakmákat.
Odanézz! Ott egy 100 milliós kocsival az a csávó!
Látod?
Na ő biztos sok könyvet olvasott,sokat tanult az iskolában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!