Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Újabban a legtöbb boltban...

Újabban a legtöbb boltban miért nincs az eladók 99%-nak semmi áruismerete, szakértelme, illetve a többség miért olyan depis hozzáállású?

Figyelt kérdés
2022. nov. 16. 21:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
22%

Mert vak vagy vagy analfabéta, hogy valamit nem találsz meg, vagy nem tudod mit akarsz venni?

Nem full vakon kéne boltba menni.

2022. nov. 16. 21:28
 2/19 anonim ***** válasza:
86%
Nekem mindig készségesen szoktak segíteni. Lehet bunkón kérdezel.
2022. nov. 16. 21:31
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Mert nem szakképzett, kereskedelmi végzettségű, ember- és szakmaszerető eladó néniket vesznek fel, hanem tulképp 8 osztályos elvárással árufeltöltő-pénztáros-takarító mindenes droidokat, akik fiatalok, csinosak és bírják az őrült tempót. A többi nem fontos.

Nem kell a multiknak szakértelem, hiszen a gyakorlatban nincs is kiszolgálás, hanem csak vonalkód-leolvasás, aztán ha a vevő perkált, akkor takarodjon mihamarabb a boltból kifelé...!

Sajnos ez van! :(

Régen más volt!

2022. nov. 16. 21:31
 4/19 A kérdező kommentje:
de az a baj, hogy a kisboltokban, szakboltokban se mások az eladók, nem az élelmiszerboltról beszélek, de mondjuk bemegyek érdeklődni egy villamossági boltba és hozzá se tudnak szólni az azért hajmeresztő
2022. nov. 16. 21:34
 5/19 anonim ***** válasza:
97%

A depis hozzáálláson meg ne csodálkozz!

Vagy szerinted mennyire fsza a kiszámíthatatlan és végtelenített munkaidő, a túlórák, a zéró magánélet és a 12 órás talpalás, rakodás ?

2022. nov. 16. 21:35
 6/19 anonim ***** válasza:
94%

Ja-ja, jól írja a 3-as.

Régen szakmunkásképzőben kereskedelmi sulikban végzetteket vettek fel eladónak, és voltak külön szakirányok. Ruházat, élelmiszer, műszaki, stb.

Most meg kb. kinézetre vesznek fel mutatós csajokat, vagy pl. HM-be lmbtq-kinézetű fiúcskákat.... Szakértelem duplanulla.

2022. nov. 16. 21:35
 7/19 anonim ***** válasza:
97%
4: mert nem értenek hozzá, mert oda nem a 40-50-60 éves, potrohos szaki bácsit veszik fel, hanem a 20-as, dekoratív suhancot, akit meg kvára nem érdekel az egész, csak pénzt akar gyűjteni, hogy elhúzhasson onnan a bélbe!
2022. nov. 16. 21:36
 8/19 anonim ***** válasza:
21%

"szakboltokban se mások az eladók"

Figyelj, a legtöbb ember pont annyira ért hozzá, hogy fognak tudni neki segíteni. Én is voltam már olyan helyen ahol jobban vágtam a témát mint az ottani alkalmazott, de azért ez ilyen 50ből 1 vagy 100ból 1 ember az ő szemszögükből. Nem egy általános dolog.

2022. nov. 16. 21:37
 9/19 anonim ***** válasza:
18%
Én is dolgoztam munkavédelmi boltba, abszolút nem érdekelt a dolog, nem is boltozni mentem, hanem a webshopot szerkeszteni, feltölteni tartalommal stb., de mellette nekem kellett az üzletbe is lenni meg a webes rendekéseket is intézni. Sokszor kérdeztek, de mivel nem értettem hozzá, így sokra nem mentek velem, nem is érdekelt, alig vártam, hogy elmenjenek. Fizetés sz.r volt, de az msc-t csináltam teljesen más szakterületen levelezőn, a vizsgákra elmehettem szabi nélkül stb. Nekem megérte 1 évig, aztán dobbantottam vezető pozícióba
2022. nov. 16. 21:40
 10/19 anonim ***** válasza:
70%

"Régen szakmunkásképzőben kereskedelmi sulikban végzetteket vettek fel eladónak, és voltak külön szakirányok. Ruházat, élelmiszer, műszaki, stb.

Most meg kb. kinézetre vesznek fel mutatós csajokat "

Ez így van!

Abszolút csak a kinézet számít és senki le se xarja, hogy más mi van, hogy meg van-e benne az a plusz, ami a kereskedelemhez és az emberekkel való jó bánásmódhoz kell!

Rengetegen dolgoznak úgy a kereskedelemben meg a vendéglátásban, hogy szó szerint gyűlölik az embereket és sokszor ez meg is látszik sajnos!

De jól néznek ki, jól mutatnak.

Aztán meg csodálkozik a tulaj, hogy üres a bolt, meg elmaradnak a vevők...

2022. nov. 16. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!