Vendégségben, esküvőn miért van leves az étel előtt?
#6
Többszázmilliós családi vállalkozásunk van és szoktunk pörköltöt/csirkepaprikást is csinálni vendégeknek, egyebek mellett. Jó tudni, hogy csórók vagyunk😂Nem attól leszel gazdag, hogy csak kaviárral meg lazaccal eteted a vendégeket.
Régen pont azért ették a levest, hogy eltelítsen, és a drágább főételből kevesebbet is elég legyen az asztalra tenni. Aztán az ünnepi alkalmakkor megmaradt ez a szokás, mint a régi hagyományok része.
Ami engem illet, én is elszoktam már a több fogásos ebédektől. De szeretem a leveseket, így vagy levest eszem vagy főételt. Nyáron jellemzően az előbbit, télen inkább az utóbbit. De sokmindentől függ, hogy aznapra épp melyik fogást választom.
Mindig meglepődök, mikor valaki nem leveses és konkrétan kihagyja az étteremben is az előételt 😳 Nekem a leves (vagy bármi más előétel), ugyanúgy szerves része egy tisztességes ebédnek/vacsorának, mint a rendes főétel. Nem is kívánok csak úgy magában olyan túl nehéz kajákat.
Meg szerintem hamar éhes is lennék újra, ha nem alapoznék meg előtte egy levessel.
28/F
Még ovódában iskolai menzákon is van leves.
A fél nép meg azt sem tudja felnotten mi a helyes étkezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!