Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Vendégségben, esküvőn miért...

Vendégségben, esküvőn miért van leves az étel előtt?

Figyelt kérdés
Ha az ember éhes és enne egy jót akkor rögtön a főételt enné. Étteremben sem esznek levest az emberek. De ha vendégségbe megy az ember akkor rögtön jön hogy levest kell enni, ha meg valaki nem eszik rögtön sértésnek veszik.
2022. okt. 29. 10:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
86%
Amúgy alapvetően a leves lényege, hogy ha nem zabálod tele magad vele, akkor pont annyira nem leszel éhes, hogy tudsz társalogni az asztalnál amíg előkészítik a főételt. Esküvő például egy elhúzódó dolog, és nem előnyös ha kopogó szemekkel, idegesen ül a társaság.
2022. okt. 29. 11:29
 12/19 anonim ***** válasza:
97%

Többszázmilliós családi vállalkozásunk van és szoktunk pörköltöt/csirkepaprikást is csinálni vendégeknek, egyebek mellett. Jó tudni, hogy csórók vagyunk😂Nem attól leszel gazdag, hogy csak kaviárral meg lazaccal eteted a vendégeket.

2022. okt. 29. 11:30
 13/19 anonim ***** válasza:
17%
Nekem a levessel semmi bajom, azt leszámítva, hogy csak lé (a legtöbb), és azon kívül, hogy eltelít, semmi értelme.
2022. okt. 29. 11:32
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Régen pont azért ették a levest, hogy eltelítsen, és a drágább főételből kevesebbet is elég legyen az asztalra tenni. Aztán az ünnepi alkalmakkor megmaradt ez a szokás, mint a régi hagyományok része.

Ami engem illet, én is elszoktam már a több fogásos ebédektől. De szeretem a leveseket, így vagy levest eszem vagy főételt. Nyáron jellemzően az előbbit, télen inkább az utóbbit. De sokmindentől függ, hogy aznapra épp melyik fogást választom.

2022. okt. 29. 11:34
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
#14 tévedés, a húsleves pl. teli van kollagénnel, ami a csontból fő ki és vitaminokkal, ásványi anyagokkal is a zöldségekből, belsőségekből. Nem csak víz meg ételízesítő…
2022. okt. 29. 11:36
 16/19 anonim ***** válasza:
18%
Mert olcsó. És ha teleeszed magad azzal, nem zabálsz annyit a drágább kajából. Jól ki van ez találva
2022. okt. 29. 11:59
 17/19 anonim ***** válasza:
64%

Mindig meglepődök, mikor valaki nem leveses és konkrétan kihagyja az étteremben is az előételt 😳 Nekem a leves (vagy bármi más előétel), ugyanúgy szerves része egy tisztességes ebédnek/vacsorának, mint a rendes főétel. Nem is kívánok csak úgy magában olyan túl nehéz kajákat.

Meg szerintem hamar éhes is lennék újra, ha nem alapoznék meg előtte egy levessel.

28/F

2022. okt. 29. 12:06
 18/19 anonim ***** válasza:
32%

Még ovódában iskolai menzákon is van leves.

A fél nép meg azt sem tudja felnotten mi a helyes étkezés.

2022. okt. 29. 12:29
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
A leves nem az étel előtt van, maga a leves is étel. Étteremben is esznek levest.
2022. okt. 30. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!