Hogyan lehet small talkot, formális csevejeket élvezni?
Vannak akik mindenkivel képesek jól érezni magukat, illetve a beszélgetést pl postással, szerelővel, nyugdijasnénivel, pancser idióta emberekkel, házmesterrel stb.
Ahogy belegondolok talán sokkal jobb ez, mint magányosan otthon lesni a netet, meg amikor hétvégén sincs senki aki felhívna, azaz élni azzal ami adatott komnunikációra társaságra.
Engem miért nem tud érdekelni egy postás házmester és a többi?
Minden extrovertált akinek van élete, szociális élete is, az mindenféle jöttmenttel nemhogy szóba áll, de tud nevetni is, jól is érezni magát velük.
Én hallgatom hogy kint nevetés kacagás, én meg bent négy fal közt. Én miért nem birok ilyenekkel lenni?
Elöször is ez NEM extrovertáltság, hanem normálisan szocializált ember, aki lehet akár introvertált is. Pl én is kifejezetten introvertált vagyok, de majdnem mindenkivel képes vagyok elbeszélgetni valameddig. Ha ez neked nem megy, akkor nem az a gond, hogy introvertált vagy esetleg, hanem hogy gátlásos, nem tanultál meg megfelelöen viselkedni mások társaságában.
Erre vannak megfelelö helyek, ahol el lehet sajátítani az elfogadott szociális viselkedést, de ha csak a szobádban ülsz, akkor kizárt.
Ahhoz, hogy be tudj illeszkedni a társadalomba, neked is kell tenni valamit, pontosabban elsösorban neked kell tenni.
De tipikusan az ectrovertáltaknál latszik meg ez nagyon, hogy számtalan olyan emberrel.is kapcsolatban állnak akikkel pl én szóba sem állnék. De JÓL tudják magukat érezni.
Én nem vagyok gátlasos, jók a szociális keszségeim, nekem a small talk meg formális bajcsevejek adják fel a leckét, nem tudom magam jól érezni meg elnevetgélni egy postással szerelovel nyugdijasnénivel házmesterrel, nem jön ez az érzés hogy örülnék a társaságának:(
Másoknak meg simán megvan ez a flow.
De már beszelgettem velük. Nem az a bajom hogy nem tudnék beállni, hanem nem jön ezzel az öröm hogy jol érezném magam velük!
Az a jol érzem magam a postással hazmesterrel flow nincs meg, ami másoknak megvan
Vagy vannak akik pl leállnak eladókkal. Én csak ha muszáj, mert faggatnak kíváncsiak ahova többet járok, amúgy pedig nincs bennem vágy arra sem, hogy beszélgessek eladókkal. Ez a flow nem jön. Másoknak meg jön.
Nekem a small talk jóformán kényszer, másoknak meg örömet tud okozni.nevetnek. kapcsolatrendszerek épülnek.vagy arrol ne is beszéljünk ahol postástol van a gyerek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!