Pénzt küldeni postán borítékban valakinek mennyire jó ötlet?
Ne erőltesd ezt a kommunikációt, ha csak a másokba belekötésre, másokban folyamatos kételkedésre futja az "értelmi szintedből"!
Képzeld, ismertem ilyen embert, - előttem dobott ki egy ilyen borítékot a szemétbe - és amikor néztem, hogy mit csinál, akkor kaptam tőle ezt a magyarázatot. Azért, mert te még nem találkoztál valamilyen jelenséggel, attól mg létezhet! Ne legyél sutyerák!
14!
Magadról beszélsz. Téma lezarva.
Elvileg nem szabad, gyakorlatilag nem biztonsàgos.
Èn 1x küldtem, kèpeslapban, eltűnt.
Az àtutalàs olcsòbb, mint a levèlfeladàs, ès gyorsabb, biztonsàgosabb is.
Kérdező, amikor még volt üdülési csekk, nekem tértivevényes levélben tűnt el 26.000 Ft értékű üdülési csekkem. Ami alá volt írva, tehát elvileg más nem használhatta volna fel.
És én se adtam volna fel így, ha az idióta szállásadó nem úgy adja ki a szállást, hogy soha oda se megy, hanem mindent telefonon intéz, a kulcsot meg a szomszédoktól vegyük át.
Az eltűnt levelet hivatalosan kerestettem, annyi derült ki, hogy már arról a postáról se vitték ki, ahol feladtam. A posta a feladás költségét fizette ki, asszem 350 Ft-ot. És tájékoztattak, hogy értéklevélként kellett volna feladnom, aminek a díja akkor kétezer forint felett volt.
Mai eszemmel másik szállást keresnék, nem foglalkoznék ilyen nehézkes emberekkel. És persze a postai küldeményekről is jobban tájékozódnék előre.
Szóval én mindenképpen lebeszélnélek a pénz levélben való küldéséről. Természetesen lehet, hogy gond nélkül célba ér. De ha nem, akkor tudd, hogy semmit se tudsz csinálni. Ha sajnálod az értéklevél költségére a pénzt, nem fogod sajnálni ezt a pénzt, ha elveszik?
Ha ragaszkodsz hozzá, hogy így add fel, tedd azt, csak aztán ha eltűnik, így jártál. És nem feltétlenül azért, mert lop a kézbesítő, sajnos sima mezei képeslapok, levelek is tunnek el.
A saját címedet, nevedet, nem vagy köteles ráírni, ha csak simán adod fel. Feladási díjat kell fizetned a levelert, 200 Ft ha minden igaz elsobbseggel egy sima levél 50g-ig.
Ha van otthon ilyen értékben bélyegét, tedd rá, ha nincs add fel postán.
Még annyi, ha valahogy észreveszi a felvevő, hogy pénz van benne,megtagadhatja a felvételt, mivel ugye tilos így pénzt küldeni, de nyilván senkinek nincs röntgen szeme.
Ha nincs az illetonek számlája, tudsz Western Unionon keresztül is pénzt küldeni neki, belföldön 990 Ft a küldés dija, arra már nem emlékszem mekkora összegig, nyilván attól is függ .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!