Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Pénzt küldeni postán borítékba...

Pénzt küldeni postán borítékban valakinek mennyire jó ötlet?

Figyelt kérdés

2022. aug. 22. 06:35
1 2 3
 1/23 anonim válasza:
100%
Nem küldenék személy szerint.
2022. aug. 22. 06:42
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Semennyire se jó. Megvan a módja:

[link]

2022. aug. 22. 06:59
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalosan nem teheted, a posta nem engedi. Nem vállal érte felelősséget sem.

Nem Magyarországon élek, postázás vagyok, nálunk is tilos. Ennek ellenére találtam már párszor pénzes borítékot. Ilyenkor nálunk az eljárás, hogy fotót készítek róla, azt elküldöm a csoportvezetonek. Vissza megyek a depoba, ahol a postát vesszük fel, beteszem egy átlátszó nylon zacskóba, majd felcimkezem a központi elosztónak.

Ha mindenképpen borítékban küldenél pénzt, akkor vegyél kinyithatos képeslapot és abba tedd bele.

2022. aug. 22. 07:00
 4/23 anonim ***** válasza:
33%

Kedves 3mas. Épp ez a baj!

Hogy nem engedi. Lerántanak az emberről gusztustalan módon 1-3 ezer kezelési költséget, ahelyett, hogy egy egyszerű 160Ftos levélként feladjuk. Ez is csak a lehúzásról szól. Régen én is voltam így, amikor még expáromnak küldtem pénzt és nem volt számlája. Vagy A4-es papír közé csomagoltam a pénzt, vagy buborékos borítékba papírral együtt.

2022. aug. 22. 07:08
 5/23 A kérdező kommentje:
De nem tudhatják ha papír közé rakom a pénzt hogy az van benne.
2022. aug. 22. 07:25
 6/23 anonim ***** válasza:
78%

4!

A te és a kézbesítő védelmében nem engedi. Nem a lerántás a cél.

Ma még már kb mindenkinek van számlája-itt nálunk legalabbis- totál értelmetlen a levélben valo pénz küldés.

2022. aug. 22. 07:26
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezo!

Valóban, nem tudatják. Pl én is csak azért tudtam, mert az eszetlen feladó ablakos borítékba tette és egy vékony szalvéta lappal fedte be....

Azt kell tudnod, hogy ha feladod a borítékban a pénzt, azért nem vállal a posta felelősséget. Tehát ha véletlenül rossz címre kezbesitik, elveszik vagy bármi történik vele, ugrott a pénzed.

2022. aug. 22. 07:28
 8/23 anonim ***** válasza:
30%

Kiváló ötlet - a postásnak, akinél "el fog veszni" a levél!

Küldj heti rendszerességgel ugyanarra a címre jelentős összegeket!

2022. aug. 22. 07:28
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

8!

Látod, ez is az oka, hogy tilos. Mert neked is azonnal az jut eszedbe, hogy a postás lop.

2022. aug. 22. 07:33
 10/23 anonim ***** válasza:
16%
Nem az eszembe jutott, hanem konkrétan ismertem olyan postást, aki nyíltan megmondta, hogy nála "elvesznek" a meghatározott érték feletti összegeket tartalmazó levelek! -Lehet pislogni - tátott szájjal!
2022. aug. 22. 07:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!