Mit tehetek ha profi módon lejárattak egy új közösségben?
Új városba költöztem. Kiváló munkahelyet és lakást találtam. Elkezdtem a beilleszkedést a helyi kozossegekben. Beléptem a kulturális és társasági, üzleti, túrázós sport és egyéb whatsapp, facebook, telegram csoportokba és fórumokba és új barátokra kapcsolatokra leltem rá. Eljártam sportolni, túrázni, bulizni, ismerkedni is elkezdtem. Az emberek megismerték a nevem. Minden rendben ment.
Egészen addig amíg egy ember meg nem talált hogy az ő csoportjába bizony én nem léphetek be. Sajnos voltam olyan buta és az elengedés helyett szóváltásba keveredtem vele. Megmondtam hogy komoly ember vagyok és nagyon rosszul jár ha szórakozik velem. Sajnos azt nem gondoltam volna mekkora sopredek valojaban. Utananezett az osszes csoportnak amiben benne vagyok a facebookon, whatsappon, telegramon korulbelul 1-2000 embert felolelő közösség a városból (nem akarom megmondani pontosan melyik város ez) és körlevelet inditott ahol kitette a fenykepemet, adataimat, telefonszámomat azoknak a csoportoknak a listajat amelyeknek tagja vagyok, odairta hogy zaklató vagyok, tobb embert zaklattam és fenyegettem, megszallottan kutatok a kozossegek es emberek utan. (ami egy gorbe tukorbol valojaban hiheto tortenet, de rajta kivul sebkivel sem volt semmilyen konfliktusom, sok baratra tettem szert) és felhívta az adminisztratorok figyelmet hogy tiltsanak ki a csoportokból ne engedjenek el semmilyen eseményre és ha valakivel felveszem a kapcsolatot tiltsanak le.
Elindult a folyamat. Pár csoport kivételével korulbelul a felebol kitiltottak, ezeknél meg sem tudtam kérni az adminisztratort hogy torolje le a bejegyzest mert o is letiltott. Sok ember oda kommentelte hogy igen vele is beszelgettem es koszonik hogy szóltak stb és jo hogy nem indult ellenem a semmibol szabalyos hajtovadaszat. Sok ember személyesen is tiltott. Azóta nem merek sehova sem elmenni és senkivel sem beszélni a csoportokból. A feljelentés nem megoldás mivel csak lovat adnék egy őrült ember alá és tökretenném az életem. A családom és sok barát azt javasolta hogy ne használjam többé ezeket a csoportokat és semmilyen eseményre ne menjek el többé, de ezzel kizárom magam azoktól is akik egyébként mellettem álltak.
Nem tudok mit csinálni. Még a munkahelyemre is eljutott a hír és még meg is kérdezték tőlem, hogy igaz-e amit hallottak. Szabályosan félek. Ráadásul mivel ellenem hangolta a közösséget egy egészen kis szikra is elég hogy komolyabb bajom legyen az egészből. Hiába jelenteném fel.
Nagyon szép kezdésből horror lett. Mit javasoltok? Mit tehetek? Mióta nem követem és nem követhetem a kozossegi, kulturalis eseményeket, bulimeghívásokat stb és tudom hogy ha megjelennék akkor is furcsán néznének rám nagyon durvan kikozositve erzem magam. Mindez egyetlen ember miatt.
De akár a Johnny Depp-Amber Heard esetet is ide lehetne mondani. Téged is elért a cancel culture, és hivatkozhatsz arra, hogy alaptalan rossz hírnév keltés miatt nem tudsz pl. előrébb lépni a karrieredben vagy tönkre vágta a kapcsolatod, és neked fognak igazat adni.
Persze tehetsz úgy is, hogy lenyeled a békát és elköltözöl a városból, tanulsz a hibából, esetleg törlöd is magad facebookról.
Nekem még azt is javasolták, hogy csináljak saját csoportot és tiltsak ki belőle minden hatert. De szerintem ennek nem lenne jó vége. Senki sem lépne be és csak erőteljesen fókuszálnám magamra az egész problémát.
Másik, hogy igaza van hogy én kötöttem belé. Bármi oknál fogva bárkit kitilthat a saját csoportjából. Meg én fenyegettem.
+ A rendőrséget fölösleges bevonni, nem amerikában élünk. Nem kapna érte semmilyen büntit, sőt könnyen lehet, hogy a végén még engem hurcolnának meg.
Facebook: jelentettem a történteket de nem reagáltak semmit, ugyanúgy ott vannak a bejegyzések még mindig a csoportokban. A csávó nem hajlandó letörölni az adminok meg a csoporttagok biztonsága érdekében ott hagyják. A hajamat kitépem ettől a hülyeségtől. Ilyen alapon bárkire rávarrhatnának valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!