Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit tehetek ha profi módon...

Mit tehetek ha profi módon lejárattak egy új közösségben?

Figyelt kérdés

Új városba költöztem. Kiváló munkahelyet és lakást találtam. Elkezdtem a beilleszkedést a helyi kozossegekben. Beléptem a kulturális és társasági, üzleti, túrázós sport és egyéb whatsapp, facebook, telegram csoportokba és fórumokba és új barátokra kapcsolatokra leltem rá. Eljártam sportolni, túrázni, bulizni, ismerkedni is elkezdtem. Az emberek megismerték a nevem. Minden rendben ment.

Egészen addig amíg egy ember meg nem talált hogy az ő csoportjába bizony én nem léphetek be. Sajnos voltam olyan buta és az elengedés helyett szóváltásba keveredtem vele. Megmondtam hogy komoly ember vagyok és nagyon rosszul jár ha szórakozik velem. Sajnos azt nem gondoltam volna mekkora sopredek valojaban. Utananezett az osszes csoportnak amiben benne vagyok a facebookon, whatsappon, telegramon korulbelul 1-2000 embert felolelő közösség a városból (nem akarom megmondani pontosan melyik város ez) és körlevelet inditott ahol kitette a fenykepemet, adataimat, telefonszámomat azoknak a csoportoknak a listajat amelyeknek tagja vagyok, odairta hogy zaklató vagyok, tobb embert zaklattam és fenyegettem, megszallottan kutatok a kozossegek es emberek utan. (ami egy gorbe tukorbol valojaban hiheto tortenet, de rajta kivul sebkivel sem volt semmilyen konfliktusom, sok baratra tettem szert) és felhívta az adminisztratorok figyelmet hogy tiltsanak ki a csoportokból ne engedjenek el semmilyen eseményre és ha valakivel felveszem a kapcsolatot tiltsanak le.

Elindult a folyamat. Pár csoport kivételével korulbelul a felebol kitiltottak, ezeknél meg sem tudtam kérni az adminisztratort hogy torolje le a bejegyzest mert o is letiltott. Sok ember oda kommentelte hogy igen vele is beszelgettem es koszonik hogy szóltak stb és jo hogy nem indult ellenem a semmibol szabalyos hajtovadaszat. Sok ember személyesen is tiltott. Azóta nem merek sehova sem elmenni és senkivel sem beszélni a csoportokból. A feljelentés nem megoldás mivel csak lovat adnék egy őrült ember alá és tökretenném az életem. A családom és sok barát azt javasolta hogy ne használjam többé ezeket a csoportokat és semmilyen eseményre ne menjek el többé, de ezzel kizárom magam azoktól is akik egyébként mellettem álltak.

Nem tudok mit csinálni. Még a munkahelyemre is eljutott a hír és még meg is kérdezték tőlem, hogy igaz-e amit hallottak. Szabályosan félek. Ráadásul mivel ellenem hangolta a közösséget egy egészen kis szikra is elég hogy komolyabb bajom legyen az egészből. Hiába jelenteném fel.

Nagyon szép kezdésből horror lett. Mit javasoltok? Mit tehetek? Mióta nem követem és nem követhetem a kozossegi, kulturalis eseményeket, bulimeghívásokat stb és tudom hogy ha megjelennék akkor is furcsán néznének rám nagyon durvan kikozositve erzem magam. Mindez egyetlen ember miatt.

2022. aug. 19. 19:02
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
93%

Most akkor ezek mind online kapcsolatok voltak?

Semmi IRL?

2022. aug. 19. 19:10
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Fuggeszd fel a Facebook oldalad.

Elotte tegyel ki egy uj profil kepet ahol nem te vagy rajta.

Elj ugy mint előtte, ugyis rajonnek majd hogy nem veled van a baj.

Majd ha letisztul a dolog visszalepsz vagy uj Facebook oldalt nyitsz

Az igazi baratok ugyis megfognak maradni ne aggódj.

Legalább lesz tobb idod magadra , et is egy pozitívum.

Tobbet toltesz a termeszetbe, es az igazi barataiddal talalkozgass , legy minel tobbet kint.

Ennyi , ne foglalkozz massal mit mond stb.

Majd idovel rájönnek.

2022. aug. 19. 19:11
 3/20 anonim ***** válasza:
47%

KAMUKÉRDÉS!!!

Elolvasni is kár.

2022. aug. 19. 19:12
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi volt az eredeti elutasítás oka? Miért nem léphettél be a csoportjába?
2022. aug. 19. 19:15
 5/20 anonim ***** válasza:
18%
#3: nekem is ez ugrott be, csak gondoltam, adok neki egy esélyt... :)
2022. aug. 19. 19:15
 6/20 anonim ***** válasza:
86%

Én csak azet nem értem miért akkora nagy dolog ha nem engedik hogy belépj egy csoportba.. tehát, komolyan ezért képes voltál megfenyedetni valakit? Szerintem veled elég nagy gondok vannak ott fejben..

Azt se értem , hogy random ismeretlen embereket miért érdekli ennyire hogy pont te rólad mit osztanak meg, vagy te már mindenkit ismertél ott?

Én a helyedben törölném magam, és nem hisztiznék többet ha valaki kitilt egy csoportnól..

2022. aug. 19. 19:22
 7/20 anonim ***** válasza:
76%

Nem a neten kéne élni az életet......

Amúgy szkeptikus vagyok, túl egyoldalú a sztori...

2022. aug. 19. 19:26
 8/20 anonim ***** válasza:
62%

Feljelentés...???

ANyámborogass.... Szerintem körberöhögnének a rendőrségen. :-D

2022. aug. 19. 19:27
 9/20 anonim ***** válasza:
77%
Engedd el ezt a sok netes kocka szrt es elj normalis eletet akkor nemlesz ilyen
2022. aug. 19. 20:49
 10/20 A kérdező kommentje:

Elsőnek válaszolva, nem, ezek valódi kapcsolatok is voltak és nagyon szépen épültek. Szépen illeszkedtem be, egyre több eseményre hívtak és pár bulin is ott voltam már.

Második: visszamenni nem mernék mert megint jönne ez az állat és megint küldené, hogy "na megint itt van a zaklató, ezúttal hamis profillal, stbstb" Én nem csodálom, hogy az emberek elhitték amiket írt, mert már lassan az én hasamba is lyukat beszél és olyan érzésem van mintha valami rossz ember lennék. Pedig semmi rosszat nem tettem és pontosan ez a lejáratás és cyberbullying + haters célja.

Harmadik szerintem troll. Van életem. Nem kamu. Azért írtam ki ide mert azoktól az ismerősöktől nem is merem kérdezni nem is merek beszélni róla akik nem abban a városban élnek és nem ismerik a helyzetet mert a végén még ők is elhiszik és csak rossz fényt vet rám. Ezért írtam ki egy anonim oldalra. Külön ezért regisztráltam most fel ide!

Negyedik: az elutasítás oka az volt, hogy kiírtam oda is egy kis bemutatkozást, hogy új vagyok itt, leírtam mivel foglalkozom és csatoltam is hozzá egy képet. Szerintem semmi rossz nem volt benne, a csávó letörölte és ki is tiltott a csoportjából. Az a baj, hogy az egyik legnagyobb ilyen csoportot kezeli és itt nem az ilyen "xy városban hallottam" csoportokról beszélünk hanem tényleg komoly sport csoportokról, kulturális, buli, egyetemi stb csoportokról. Olyan közösségekről ahol többnyire normális, kulturált emberek vannak.

Tehát amikor kitiltott én szóltam neki, hogy ne haragudjon, a bemutatkozás miatt (gondolom a bemutatkozásból már nagyjából felmérte ki vagyok, mi vagyok, jelentek-e veszélyt a nagy csoportadmin megmondóember poziciojára vagy nem, enged-e érvényesülni vagy nem) gondolom a cél az volt, hogy az a 2000 ember akik bent vannak még véletlenül se barátkozhassanak meg velem.

Tehát megkértem rá, nagyon szépen! Hogy mivel övé a legnagyobb csoport, nem fogok többé kiírni oda semmit, de kérem szépen, hogy tegyen vissza. Erre annyi volt a válasz, hogy nem fog megtörténni és "b***dj meg" konkrétan.

Ezen akadtam ki, és így keveredtem vele összetűzésbe ami nyilván hiba volt. De alapból nem volt szimpatikus lépés, hogy a város egyik legnagyobb közösségi csoportjából csak úgy random kitett.

Ötösnek is üzenem, hogy kérlek higyjétek el, hogy ez sajnos nem kamu.

6:nem ismertem ott mindenkit, de a hírek terjednek és ha valakit így bemocskolnak ott már nincs vége, számtalan ilyen eset van főleg középiskolás közösségekben, hogy valakit kinéznek, kicsúfolnak, kiközösítenek a nagymenők, az illető depressziós lesz, sőt, az öngyilkosság is előfordul. Sajnos nagyon gyakori az internetes zaklatás, itt sajnos az a baj, hogy ez egy olyan zaklatás ami konkrétan becsületsértés. De szerintem őrültség lett volna feljelentést tenni mert akkor viszont tényleg soha nem lett volna vége az egésznek. A fickó ügyvédeket, támogatókat keresett volna a csoportban, elsírta volna, hogy őt le akarja csukatni egy ilyen zaklató, stb, a rendőrség meg szerintem, legalábbis rokonok, ismerősök elmondása alapján ilyen ügyekben semmit sem csinál.

Hozzátenném: itt nem a csoportokról van szó! Világosan leírtam, hogy ezek közösségek, eseményeket szerveznek benne, túrákat, kirándulásokat, közös sportolást, naplemente nézést, bulikat, mindenféle eseményre meghívás van, kulturális dolgok, stb. Mondhatni egyrészt egy üzenőfal, de másrészt meg mivel erre az üzenőfalra kikerült rólam negatív információ, az események megosztói ezek után nem fognak szívesen látni már sehol.

Hetesnek ugyanez, pont, hogy ez nem kizárólag netes dolog, hanem olyan mint amikor mondjuk repülőjegyet foglalsz online. Az interneten csinálod meg de nagyon is fizikai következményei vannak annak, hogy mit foglalsz le. "online"

nyolcas. Hát igen, mit lehetne csinálni? Esetleg azt, hogy belépek egy hamis profillal az összes csoportba és körbekürtölöm, hogy az illető mondjuk egy szatír, szerkesztek egy hamis fényképet, cikket, stb. (feltevés) az biztos, hogy sokan elhinnék ugyanúgy és nagyon égne az arca, de ő viszont biztos nem lenne rest feljelenteni és nem akarok a rendőrségre mászkálni egy őrült figura miatt.

9: Neked is mondom, hogy ez nem netes dolog. Ezek főleg eseményszervezések és eseménymeghívások voltak.

Néhány munkatársam is benne volt a csoportokban és látta. A főnökömnek kellett magyarázkodni és majdnem kirúgtak. A lányok a munkahelyemen azóta is ferde szemmel néznek rám, érzem, hogy megtört a becsületem és soha nem lesz már annyira tiszta mint régen. Pedig semmit nem tettem. Nekik is elmagyaráztam, hogy ezek hazugságok és a tanácsaikat is kikértem.

Ők azt mondták lépjek ki a csoportokból és intettek attól, hogy feljelentést tegyek. De oké, viszont akkor hol ismerek meg új embereket?

Még a helyi tánciskolában sem látnak szívesen! Mert annak is volt csoportja és oda is beírta az illető. A város legnagyobb bulihelyeinek az üzenőfalára is sikerült kitennie. Aki oda jár, esetleg felismerhet hogy én voltam ez.

Ezért kérem a "közönség" tanácsát, hogy ez esetben mit tegyek? Olvastam egy cikket ahol azt írják, hogy fel kell venni a kesztyűt, hogy a gyűlölködő célja pontosan az, hogy megtörje a becsületet és a terveidet és nem szabad ennek teret engedni. Folytatni kell, elmenni az eseményekre, stb. De szerintem sosem állna le. "vadászna rám" és csakis a rendőrség bevonásával lehetne leállítani azt, hogy az új esélyeimet is tönkretegye. (megtántorodjon)

Gondoltam arra is, hogy személyesen megkeresem és úgy elverem, hogy a saját anyja sem ismerne rá, de akkor is az lenne a vége, hogy engem csuknak le. Szóval sajnos nincs megoldás.

Köszönöm, aki elolvasta és biztosíthatlak titeket arról, hogy sajnos a kérdésem nem kamu.

2022. aug. 19. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!