Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Az emberek többsége azért nem...

Az emberek többsége azért nem szeret mélyebb témákról beszélni, mert belül nincsenek felszabadulva, korlátok között élnek?

Figyelt kérdés

Aspergeres vagyok és felszínes témákról nem tudok beszélgetni, untatnak, nem nagyon érdekelnek, mélyebb tartalmas témákról nagyon is szeretek. Viszont mikor próbálok új emberekkel ismerkedni, mintha elriasztanám őket ezzel. Összesen két barátom van akikkel jókat, tartalmasan tudok beszélgetni, ráadásul ők nem aspergeresek, megértenek engem. Viszont szeretnék több barátot és szeretném megtalálni a páromat.

Úgy veszem észre, hogy a legtöbb ember előírt etikett szerint él hiányzik belőlük a felszabadultság. Nagyon behatárolja őket a szülői neveltetés, hiányzik a kritikus gondolkodás, nem kérdőjelezik meg a szokásokat, hogy lehetne ezen meg azon változatni. Ezért van az, hogy nem lehet bármiről beszélgetni, egy beszélgetés attól felszabadult, hogyha bármiről beszélgetek, nem határolnak be.

Nem tudom, hogy ez nyugaton, északon mennyire jellemző, nem éltem még nyugaton így nincs tapasztalatom arról, hogy mennyivel nyitottabb, befogadóbb a nyugati társadalom, aki élt ott kíváncsi vagyok mennyivel jobb ott barátkozni, tervezek máshol élni egyébként és, ha jobb a társadalom, akkor lehet nincs itt helyem.

Mindig nekünk kell alkalmazkodni? A neurotipikus embernek fájna, ha hozzánk alkalmazkodna? Szerintem az alkalmazkodást nem szabadna egy irányból elvárni.

2022. aug. 2. 09:37
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Egyébként milyen mély témákra gondolsz? Lelki életre? Azt sokan nem szeretik azonnal kitárni. Vagy inkább művészet, politika, ilyesmi? Mert akkor meg lehet, hogy egyszerűen nem találkozik az érdeklődési körötök. Engem pl.érdekel a vallás és a történelem, viszont nem érdekelnek a műszaki dolgok és a zene. Ezekről nem lehet velem beszélgetni.
2022. aug. 3. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!