Ha vendégségbe megyünk (ottalvós) illik vinni saját törölközőt, tusfürdőt, fogkrémet, stbt?
Világ életemben úgy voltam nevelve, hogy ezeket kell vinni ha vendégségbe megyünk, hogy ne a házigazda cuccait fogyasszuk. Azonban időközben lett saját kis háztartásom és eszembe se jutna ittalvós vendégtől elvárni hogy hozza a fogkrémét, saját türcsivel és saját sampon, tusfürdővel (persze, más eset ha valaki ragaszkodik a saját bevált márkáihoz és a saját törülközőjéhez, de ilyennel egyébként még nem találkoztam).
Szóval felvetődött bennem, hogy megkérdőjelezzem nevelésem egyik elvét. Szerintetek illik vinni ezeket a cuccokat vagy a házigazda számolhat mindig a vendégeknél a piperecuccok fogyasztásával?
Max törölköző,vagyis ha barátnőmhöz megyek mindig viszek, mert nagyon kis lakásban él, nincs sok cucca.(persze nyílván van törölközője)
Szerintem senkit nem vágott még földhöz, hogy mondjuk 2 napig valaki más is használta a fogkrémjét, tusfürdőjét, wc papírját.
Bár meg kell mondanom, múltkor barátnőmnél voltam 2 napot és valami kegyetlen rossz volt az a fogkrém amit ők használnak, így elég rossz volt a fogmosás, de kibírható volt. így ha legközelebb megyek biztosan viszek sajátot.
Én törit szoktam vinni, most 1 használat miatt ne kelljen már kimosniuk :) tusfürdőt is, mert sokmindenre érzékeny a bőröm, amúgy valószínűleg azt nem vinnék
Egyébként még a fésű, ami mindig ott lapul a táskámban, ha még erre is vonatkozik a kérdés
Ja és kontaktlencsés vagyok, és van olyan barátnőm, aki szintén az, na hozzá általában se tokot, se folyadékot nem is szoktam vinni, ezekkel simán lenyúlom :D
Soha nem használnám más valaki töröközöjét, samponját, fogkrémjét, tusfürdöjét, stb.
Egyrészt ragaszkodom a nekem bevált márkákhoz, másrészt nem minden mosószert birok, az öblítötöl kiütéseket kapok, másrészt meg az egyész nem igazán nagy csomagot jelent, és emiatt másét használni fölösleges.
A fogkrém esetében meg használatkor a fogkefe valamennyire hozzáér, szóval még csak nem is higiénikus, a fésü/hajkefe meg egyértelmüen pivát.
Ha olyan vendég jön hozzám, aki nem hozott magával ilyesmit, akkor kap egy új, bontatlan fogkrémet, sampon-tusfürdönél meg a különbözö helyeken kapott próbákból teszek ki neki. A töröközö me igazán gond, mert az úgyis több van minden mosásban, eggyel több vagy kevesebb nem számít, de feltétlen frissen mosottat kap.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!