Igen, le vagyok maradva, de mi az a "szia, uram"?!
Nincs semmi konkrét előzménye, csak egy poén, hogy a romák így köszönnek, és hogy mégiscsak illetlenség ez a köszönés forma, mert akit uramnak hívsz, azt nem sziázod.
Múltkor az utcán 2 fehér fiúhoz egy roma odament és úgy szólította meg őket, hogy "Testvéreim!" aztán mondta, hogy mit szeretne, a fiúk meg majd megszakadtak utána a nevetéstől. Ez a szia uramozás ety hasonló.
Udvarias akar lenni az uran megszolitassal,a sziaval laza. Amolyan komikus megszolitas a ciganyok reszerol.
Jellemzo rajuk,h nem ismerik az illemszabalyokat es a tarsasagi viselkedes formasagait.
Én is borsodi vagyok, viccelődésként hallottam sokszor. Azt még nem hallottam, hogy valaki nem viccből mondaná.
Én az "Egy jéghideg mit kérsz?"-t nem értem. Oké, az megvan, hogy akkor mondják, ha valami hülyeséget mondott a másik, és a videót is megnéztem, hogy honnan jön, de még mindig nem annyira értem. Van ennek valami plusz jelentése?
Ez az a videó:
https://www.youtube.com/watch?v=7tnEt13IjeY
0:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!