Miért nem tudok valamiről beszélni?
Introvertált vagyok lehet ez ronthat a szociális készségeimre. De egyszerűen nem tudom miről beszéljek egy emberrel meg nincs is kedvem úgy beszélni. Nincs olyan dolog ami eszembe jutna. Nem vagyok kreatív ember hogy most mondjak ilyen viccet meg olyat meg stb.
Igazából iskolában talán a többiek mintha könnyebben beszélgetnének vagy nem tudom. Olyan lassú vagyok.
Most arra gondoltam bejelölök pár embert facebookon és ráírok csak így random.
Nem értem szerintem a társalgás sokkal nehezebb mint egy dolgozat vagy egy probléma megoldása. Társalgáshoz ilyen kreativitás kell meg hogy ilyen jó hangulatba legyél meg izgalmas embernek kell lenned.
Tudok komolyan beszélni témákról más emberekkel ha felhozzák pl. De emberek nem szoktak olyan mélyen beszélgetni, általában csak viccelkednek.
Szerintem nem az a baj hogy én nem hozok fel témákat amikről beszélni lehetne...
Az érdeklődés nagyon fontos dolog a kommunikációban. A beszélgetésben folyamatosan cserélődnek a szerepek, egyszer te vagy a befogadó/hallgató, utána te vagy az üzenő/küldő. Mindez akkor lehetséges, ha figyelsz a másikra, reflektálsz a gondolataira. Igazából az emberek általában szeretnek magukról, (főleg a problémáikról) beszélni. Csak jól kell tudni kérdezni. :D
Szerintem próbáld azt gyakorolni, hogyan tudod "begyújtani a szikrát" a másik "beszélőkéjében". :D
Ha szeretsz aludni es élénk a fanzáziád akkor elalvás elott meg ébredés utan fantáziálhatnál arrol hogy mirol beszélgetnél emberekkel
Csak sajnos ez nagyon sok ido, 5-10 ev mire a gyakorlatban is megjelenik
En mar olyan szinten vagyok hogy nem is akarok beszélgetni emberekkel hanem munka kozbe is fantazialok hogy milyen emberekkel szeretnék egyutt dolgozni es elszorakoztatom magam
annyit tudok mondani, hogy sokszor engem sem érdekelnek olyan témák, mint az átlagembereket. Kollégáim kocsikról, házfelújításról beszélgetnek, nem tudok kapcsolódni.
De fejleszteni kell próbálni. Olvass olyan témákban, amikről beszêlnek. Vagy csak kérdezd meg, mit csinált a hétvégén, vagy mit fog. Meg te is találj ki valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!