Pszichedelikus helyek emberekkel mai napra?
Szeretnék találkozni mai nap olyanok emberekkel akik a pszichedelikus dolgokban benne vannak. Bulit is mondhattok, bármit ami eszetekbe jut.
Köszönöm. (privátban is lehet írni, bárkivel ismerkedem.)
2 pszichedelikusan önismereti céllal, vagy spirituális célzattal fogyaszt valaki szereket. A használó meg akar tudni valamit, megérteni dolgokat amiket a szerek nélkül nem lehet.
A biofüvet nem ilyen célokkal fogyasztják.
Egyszerűbben fogalmazva a tudat tágító szerek a pszicedelikumok. Jellemzően a hallucinogének.
A biofű pedig tudat szűkítő.
Ezek különböző szercsoportok.
A négyes nem írt rosszat, de nem igaz, hogy szerek nélkül nem lehet.
Pont ez az, hogy két út van, egyszer vannak a szerek, másodszorra meg vannak a meditációs meg egyéb gyakorlatok.
Úgy látom, érdemes a kettőt egyszerre.
Nekem kb 14 éve volt egy magy dózisú lsd élményem.
Kb ilyesmi amit itt a 2-es válaszban leírtam:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__102..
Akkor megtapasztaltam az ürességet - teljességet - megvilágosodást, és egy új nézőpontból láttam rá önmagamra.
Azóta zen meditációt kezdtem gyakorolni. Voltak évek amikor napi szinten több órát. Persze voltak kimaradások is, de nagyrészt a gyakorlásom rendszeres volt. Igaz talán baj hogy egyedül csináltam végig ezt az egészet. Talán jó lett volna valami tanító mester.
Minden esetre a bő 10 évnyi meditálgatással nekem nem sikerül elérni azt a tudatállapotot amit a hallucinogénektől tapasztaltam. Lehet én hibáztam el valamit, és még mindig azt gondolom van hasonlóság a meditáció és a pszichedelikus trippek között, csak nem tudom mennyit kell ehhez gyakorolni. Lehet még 10 év és sikerül majd nekem is áttörést elérni a meditációval is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!