Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Én találok ki dolgokat és...

Én találok ki dolgokat és viszem bele a párom, mások mégis tőle kérnek tanácsot, miért?

Figyelt kérdés

Nem egy dologgal alakult már így...

Mikor megismertem a párom, én voltam az, aki komolyabban edzett. Alkalomadtán én láttam el tanácsokkal, küldtem neki cikkeket, elértük, hogy jobban fejlődjön, büszke is voltam rá, de azért mégis én maradtam jártasabb a témában... Ennek ellenére a közös barátaink folyamatosan őt kérdezgetik, tőle kérnek tanácsokat, edzésterveket, ő meg nyilván engem faggat, hogy most xy-al mi legyen, ez meg az a helyzet.

Aztán jöttek a pénzügyek. Én eléggé otthon vagyok abban, hogy hogyan kell adót optimalizálni, kitapostam ennek a mikéntjét, találtam is egy jó megoldást magamnak és a páromnak is, amit örömmel mutattam meg neki. Számolgattunk az egyes hitelek, befektetések lehetőségeivel is, kerestem neki kedvező konstrukciókat befektetési céllal, találtunk is tök jó lehetőséget számára (külön kasszán vagyunk). Feljött baráti körben a téma és egyből őt kezdték el faggatni, hogy meséljen már, hogy működik ez, mit érdemes, hogyan. Egyszer említette, hogy én mondtam neki, de alapvetően ő tartott megint róla kiselőadást és rám sem hederítettek...

És a legrosszabb, hogy ezek mind mind személyre szabott dolgok, amik akkor a legjobbak, ha együtt találjuk ki a delikvenssel és együtt mérjük fel a helyzetet, ők meg a párom receptjét akarják... Miközben az egész tőlem származik és az egész nem lenne, ha nem szedem rá, ha nem látom el információval.

Volt ilyen helyzet a kriptotőzsdézéssel is, egyéb életmódbeli dolgokkal és én úgy érzem, hogy végig ott kullogok a háttérben, miközben ő a sztár azok miatt a dolgok miatt, amiknek egy szeletét neki is megmutattam...

Miért néznek le ennyire, én miért nem számítok?

2021. dec. 8. 15:10
 1/9 anonim ***** válasza:
19%
Ne irigykedj! Fölöslegesen krenkölöd magadat, mérgezed a kapcsolatotokat...
2021. dec. 8. 15:14
 2/9 anonim válasza:
39%

Úgy érzem féltékeny vagy ezek miatt a párodra! Ha ő a férfi ebben a kapcsolatban akkor érhető miért inkább hozzá fordulnak

Próbáltad ezt az egészet KETTESBEN megbeszélni vele? Néma gyereknek anyja sem érti a szavát tudod..

2021. dec. 8. 15:15
 3/9 A kérdező kommentje:

De nem róla szól ez, nem a párommal van bajom. Ő tud róla, mondtam neki, de ezekkel az emberekkel nem tud mit kezdeni és nem is az ő hibája, hogy valamiért kikerülnek engem, ha tanácsot kell kérni... Csak tudnám miért, mikor egyértelműen tudják, hogy kitől erednek ezek a dolgok, mert esett már róla említés.

És a legutolsó amire gondolni tudok, hogy félnének tőlem kérdezni. Szeretek segíteni, szeretek valakit tanítani, ezért esik rosszul az egész és ezért nem gondolom, hogy például a stílusom miatt választanák a párom inkább.

2021. dec. 8. 15:22
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy azért mert nincs kapcsolatod velük amúgy, a párodnak meg igen? Ami persze még nem lenne teljesen ok, de ha fontos neked, hogy jobban beépülj közéjük, akkor szerintem ez lehetne az irány. Amúgy nekem adhatsz tanácsot ha akarsz :D
2021. dec. 8. 15:41
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg a párodnak, hogy ilyenkor irányítsa őket hozzád. „Örülök, hogy neked is bejön ez az ötlet, Karesz, de légyszi, a Katát kérdezd, nekem is ő magyarázta el.” Ennyi.
2021. dec. 8. 15:45
 6/9 anonim ***** válasza:
66%
#1 ki kéne kapcsolni az oldalon azt az automatikát, ami minden kérdés alá beírja az „irigyvagyneirigykedj” sablont, ez csak a kommentszámot növeli, de semmire nem jó...
2021. dec. 8. 15:46
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a normális válaszokat. :) Igen, ő is ezt javasolta, hogy majd szól nekik, hogy jobban rálátok az adott dologra, de úgy érzem, hogy velem van valami baj és tőle függetlenül kellene ennek működnie. Vagyis, nekem az az érzésem, mintha tőle függetlenül nem lennék hiteles, de nem tudom, miért. Ha nem látszana rajtam a sport vagy nem lenne nálam is eredménye a dolgoknak, megérteném, hogy a párom szava jobban számít, de amennyire meg tudom ítélni, nagyjából hasonlóak vagyunk ilyen szempontból. Talán csak őt látták megváltozni és az volt a látványos. Amúgy a barátok nem kifejezetten az ő barátai, többségüket nagyjából együtt ismertük meg.
2021. dec. 8. 15:56
 8/9 anonim ***** válasza:
#7 jó de az, hogy együtt ismertétek meg az azt is jelenti, hogy te kommunikálsz velük amúgy is? Vagy csak akkor amikor az egész társaság együtt találkozik? szerintme ez elég kulcs.
2021. dec. 8. 16:21
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha valami hasonló szitu lenne vagy épp van, én mindig úgy vagyok vele, hogy hagyjanak engem békén és a páromat faggassák, ha ő a hozzáértő.

Ha a párodat ez nem érdekli és inkább csak ő magyarázgatja az valahol az ő hibája is.

Az meg, hogy először hozzá fordulnak több okból is lehet, ezeket nagyjából le is irták itt.

2021. dec. 8. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!