Mit kezdjek a nárcisztikus évfolyamtársammal?
Az egyik évfolyamtársam a legnárcisztikusabb, legsértődékenyebb ember akit csak ismerek. Pár éve megszakítottam vele a baráttságot és azóta nem tudja ezt feldolgozni. Eleinte úgy csinált mindha még haverok lennénk. Határozottan közöltem vele, hogy elegem van belőle, és hogy hagyjon békén. Ezután átváltott passzív agresszív viselkedésbe: állandóan beszólogat, mindig megsértődik stb. Az utobbi időben az az érzésem van mindha bosszút akarna állni. Persze nem kezelhetetlen, viszont sanos minden nap találkozom vele és már kezd egy kicsit zavaró lenni. Akinek volt hasonló lelki fogyatékos emberrel dolga , vagy aki sokat tud az ilyen emberekről az leírná a tapasztalatait?
Az a tanács hogy ignoráljam az nem fog menni, már próbáltam :)
Nehez, ha minden nap talalkozol vele :(
En a szakirodalomban levo szurke ko modszert hasznalom. Erzelemmentesen, roviden, tomondatokban reagalok. 1 ev “no contact” utan keresett meg. Meg se koszontem a lehetoseget, amit felvetett, egyszeruen csak nemet mondtam. Nem indokoltam a valaszom, nehogy valamire raugorjon.
Nekem ez bevalik. O meg nem tud mit kezdeni ezzel, mert nincs erzelem mogotte.
Ugy veszem eszre, hogy helyettem talalt mast.
#5 ez szerintem jo
Amikor nalunk kezdett megromlani a kapcsolat, hirtelen elobukkantak regi dolgok, amiket meg kell oldani, vagy megis csinaljunk valamit kozosen. Megprobalt visszaedesgetni. Ezekre kategorikusan nemet mondtam.
Akkoriban a haragomon nem tudtam urra lenni, es nyiltan megmondtam neki, hogy mi a bajom vele peldakkal egyutt (manipulal, erzelmi zsarol, kettos merceje van), de mintha a falnak beszeltem volna.
A csend, a masik eszre nem vetele jol mukodik. Azota megnyugodtam :)
Utolsó két mondat helyesen:
A probléma ott van hogy jelenleg pályakezdő tanárként dolgozik és valószinű hogy később főállásban fogja ezt csinálni. Inkább azokat a fiatalokat sajnálom akik majd el kell viseljék öt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!