A tegeződés vagy a magázódás kényelmesebb úgy általában nektek?
Figyelt kérdés
2021. nov. 14. 13:00
A kérdező szavazást indított:
Tegeződés
Magázódás
50 szavazat
2/19 anonim válasza:
szituaciotol fugg, van akit nem esik jol tegeznem, megis elvarja, akkor kicsit kinos.
3/19 anonim válasza:
Gyűlölök magázódni. Betiltanám. Ráadásul totál félreérthető is lehet.
5/19 anonim válasza:
Én az idősebbekkel nem szeretek tegeződni, kényelmetlen a számomra. 23 évesként a 20-30 as korosztály akit szivesen tegezek.
6/19 anonim válasza:
Attól függ... A korombeliekkel tegeződök, de megvallom őszintén, nem szeretem, ha az idősebbek is tegeznek. Főleg ha az illető férfi.
7/19 anonim válasza:
A tegeződés. Én mindenkit tegezek, mivel olyan munkahelyen dolgozok, ahol a 18 évestől a 65 évesig, a takarítótól a vezérigazgatóig mindenki tegeződik egymással. A családi, ismerősi körben is mindenki tegezi egymást kortól függetlenül. Vadidegen öreg emberekkel pedig nem szoktam beszélgetni.
36/N
8/19 anonim válasza:
Nekem a tegeződés egyszerűbb, de a magázódással sincs problémám, az szokott inkább gondot okozni, ha valaki egyszer így, egyszer úgy köszön, vagy ha egy házaspár egyik tagja tegeződik, a másik meg magázódik, és akkor hogy köszönjek, ha együtt jönnek éppen. :-)
10/19 anonim válasza:
Szerintem mindenkinek az amit többet használ. Aki hivatalban dolgozik vagy pl orvos, annak valószínűleg a magázódás, mert egész nap ezt a nyelvváltozatot gyakorolja, aki meg egész nap tegeződik az meg azt. Én utóbbi körbe tartozik, mert nekem is mindenki tegeződik munkahelyen kortól és pozíciótól függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!