Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Nem kedvelnek az osztálytársai...

Nem kedvelnek az osztálytársaim, és én sem kedvelem őket. Néha nagyon meg tudnak bántani. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nem tudom mi lehet a probléma. Szerintem kedves és segítőkész személyiség vagyok.

Elmesélem a történetem az elejétől.

9.-ben amikor megérkeztem az osztályba sok barátom volt. Mindig volt ki mellett ülnöm és mindig volt kivel beszélgetnem. Általános iskolában ez nem volt jellemző. Ott nagy volt a klikkesedés és csak 3 barátom volt akikkel ma már nem tartom a kapcsolatot. (Valószínűleg nem is voltak akkor olyan jó barátok.)

Visszatérve a gimi első évéhez...

Egy ideig minden rendben volt. Még sosem éreztem ilyen jól magam egy nagyobb közösségbe. Utána lassan minden megváltozott. Kevesebb emberrel voltam jóban. Sokat meséltünk egymásnak az általánosban történt dolgokról és a hetköznapokban (iskolán kívül) történt dolgokról.

Egy idő után úgy éreztem hogy egyre többen fordulnak el tőlem. Nem tudtam miért. Az önbizalmam amit a gimi előtti nyáron felépítettem még meg volt. Viszont egy napon éppen egy történetet akartam elmesélni egy osztálytársamnak és úgy kezdtem hogy: képzeld el. Egy másik osztálytársam aki pont akkor ért oda hozzánk megszólalt hogy nagyon idegesítő hogy minden mondatomat képzel el-el kezdem. Ez nem volt igaz. Nem így kezdtem el minden mondatomat. Ez a pillanat nagyon megmaradt bennem. Láttam a lenéző tekintetét és képtelen voltam visszaszólni hogy, nem neked mesélem és ha nem tetszik akkor el lehet menni, nem muszály meghallgatni. Csak álltam ott mereven. Szerencsére elterelődött a beszélgetés. Viszon az önbizalmam ott már nem tartott ki. Nagyon rosszul esett és azt hiszem onnantól kezdve én is el kezdtem bezárkózni. Legalábbis így évekkel később ez a pillanat jut eszembe amikor arra gondolok hogy hol romolhatott el minden.

Évek teltek el és egyszer csak itt találtam magamat. Egyedül ülök egy padban. Senki sem ül mellettem csak néha. Nincsenek igazi barátaim. Csak felületesen beszélgetnek velem. Ha valakivel beszélgetek nem tudom mit mondjak. Van hogy figyelmen kívül hagyják hha megszólaltam vagy ha kérdeztem valamit. Van hogy többször is megkérdezem hátha bem hallották de tudom hogy hallották mert elég hangosan mondtam. Ezért inkább csak egyszer kérdezem meg és ha nem kapok rá választ akkor ez van. Szerintem idegesítőnek találnának ha többször is megkérdezném úgy hogy látom rajtuk hogy hallották.(Remélem érthető ez a mondat)

Ma például az egyik osztálytársam beírt az osztálycsoportba hogy angolból írunk e holnap. Én meg válaszoltam hogy: ma nem volt róla szó. Úgyhogy szerintem nem.

(A tanárunk mindig szól hogy mikor lesz doga). Visszaírt hogy szerinte se lesz. Után meg ezt írta: te bent sem vagy az órákon ba*ki. (Röhögős emoji mellé)

Ez nem teljesen igaz. Idén sokat voltam beteg. Összesen 3 hetet. Persze nem egyszerre. Ezen kívül fogszabályzós vagyok és azért fogorvoshoz is kell járni és emiatt is hiányoztam egyszer kétszer. De ezek megeshetnek erről én nem tehetek. Úgy írta mintha sosem járnék be az angol órákra. Ha ez igaz lenne akkor nem tudtam volna válaszolni a kérdésére. Hozzá kell tennem hogy ezzel az illetővel szoktunk néha beszélgetni, habár elég ritkán de a lényeg hogy megeshet hogy nem tűnt fel neki hogy ott vagyok vagy csak a hiányzásaim vannak meg neki. Nem tudom. Vissza írtam neki hogy ez nem igaz. Máskor figyeljen jobban és feltűnik neki hogy ott vagyok.

Nem hiszem hogy bántó szándékkal írta volna mert ő nem egy "undok" ember. De nekem akkor is rosszul esett. Lehet benne volt hogy ez nem a legjobb napom de akkor is.

Itt vagyok 18 évesen, 12. Osztályban és eljutottam arra a pontra hogy eddig bírta a lelkem és már nem bírom ezt a magányt. Kész megváltás amikor hazaérek.

Már belefáradtam.

Nagyon remélem hogy ha valami véletlen folytán egy osztálytársam feltéved ide és tudja hogy ki vagyok, nem kürtöli világgá ezt senkinek. Esetleg oda jön hozzám es elmondja hogy látta. De semmiképp nem szeretném hogy ez, amit most írtam az osztálytarsaim kezébe jussanak.

Segítsetek kérlek.

Eddig kibírtam ezután is ki fogom de azért meghallgatnék néhány jó tanácsot amivel könnyebbé tehetném.

Hogyan tudnám növelni az önbizalmam?

Mit tegyek az osztályban? Hagyjam a francba, mert úgyis mindjárt vége?

Miről tudnék beszélgetni velük? Vagy hogyan? Ti mit tennétek a helyemben?

Muszály volt ezt kiírnom magamból. Ha valaki végig olvassa és értelmes és segítőkész válasszal tud szolgálni annak nagyon hálás lennék.

2021. nov. 3. 22:26
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
idk
2021. nov. 3. 22:41
 2/4 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem nem vagy nekik szimpatikus. Vagy legalábbis 1 embernek aki az osztályban “menő” arc és ő a felbujtó másokban is.

Amikor azt írta neked hogy “be sem jársz” az inkább gyerekes rosszindulat, és sajnos szerintem az sem működne ha odamész hozzájuk megkérdezni, őszintén miért nem szeretnek. A tinik komolytalanok és nem lehet velük értelmesen beszélgetni (többnyire)

Inkább nevetnének ki minthogy válaszoljanak a valódi okról.

Az hogy aki ezt a választ odaírta neked alapjáraton szerinted rendes, és szoktál vele néha beszélni, ebből is az jön le szerintem hogy mikor ketten vagytok jófej, de ha ottvannak a “menő” arcok ő is ugyan úgy beléd rug, mert ha nem őt is szekálnák.

Szerintem engedd el a dolgot. Próbálj a háttérben maradni, gondolj arra hogy már nemsokára vége. Ha ilyen kérdéseket írnak a csoportba inkább hagyd hogy más válaszoljon.

Ha gondolod szivesen beszélgetek veled, nekem is volt kicsit ilyenben részem :) 21/N vagyok :)

2021. nov. 3. 22:42
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy az illető "poénnak szánta". Ne vedd annyira a lelkedre.

Ha alapból normális az illető, esetleg érdeklődj nála, hogy mi bajuk van veled, vagy egy-két osztálytársadnak nem vagy szimpi, és ők áskálódnak, vagy valami félreértés a kiváltó ok.

Én elintéztem volna valami vicessel, hogy akkor járok, amikor ő nincs bent, mert akkor jobb a társaság, ezért lát ritkán :) vagy veszi a lapot, vagy lesz oka neki is duzzogni :)

20 évvel ezelőtt sem volt jobb a helyzet. Én felsőbe kerültem össze egy csajjal, akivel egy gimibe mentünk. Ő volt a menő, a népszerű, én meg a csùnya, de szorgalmas, stréber. A ciki az volt, hogy voltak olyan esetek, mint a nyolcadikos tánc pl. amit akkor még tanulmányi eredmèny alapján x főnek engedélyeztek, és ez alapján ő nem fért a keretbe, ami miatt eléggé kiakadt, mert én meg igen. Rányomta a b3

2021. nov. 3. 22:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Bélyegét a kapcsolatunkra, és ez nem változott, a mai napig félrevágja a fejét ha találkozunk, mintha megsértettem volna valamivel, csak mert nem voltam hajlandó az ő és a barátnői hülyeségeit magamra venni.

Két napig pedig nagyon vagány volt a nyelv piercinggel, amit kapott, tovább nem bírta, mert a gyulladás fájdalmai kikèszítettèk.

2021. nov. 3. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!