Hogyhogy keresztény vagyok és nem jellemez az antiszemitizmus és az iszlamofóbia, de LMBTQ+-ellenes vagyok és vannak előítéletem a cigányokkal?
Mélyen (de nem bigottan) vallásos keresztény vagyok. Vannak zsidó nemzetiségű és a judaizmust is gyakorló barátaim (ők is mélyen vallásosak, de nem bigottan), a családomban pedig vannak törökök (bár nem vér szerinti rokonok), akik muszlimok.
Tisztelem a zsidó nemzetet és a judaizmust is. Szerintem a zsidók büszkék lehetnek, az ókortól íródó történelmükre, Ábrahámtól, egészen a mai magyar nevesebb zsidókig (pl.: a Lauder család, Jichák Sámír, Avraham Stern, Leonard Cohen stb.). A zsidó kultúra (mind az ókori, mind a modern) gyönyörű, a héber szép nyelv, szépek a betűk, a zsidó irodalom is rendkívül magasröptű, a zsidó zene is világhírű (mind a modern, mind a régi), Izrael is gyönyörű ország. A kereszténységgel sok közös vonása van a judaizmusnak. Az erkölcs is nagyon hasonló. Az iszlám, a judaizmus, a kereszténység, a zoroasztrianizmus és a manicheizmus testvérvallások. Prohászka Ottokár püspökkel egyetértek abban, hogy: "Ha zsidó lennék, akkor cionista lennék". Támogatom a modern, nacionalista Izraelt.
A törököket és az arabokat is tisztelem. Gyönyörű az építészetük, a zenéjük, a nyelvük, a kultúrájuk és dicső a történelmük is. Az iszlám áll talán a legközelebb a kereszténységhez. Jézus is szerepel az iszlámban, csak mi, keresztények a Megváltót tiszteljük benne, ők pedig egy magas hitű prófétát. Máriát is tisztelik és a Koránban vannak újszövetségi történetek. Vannak magyar muszlimok is. A mecsetek is szépek belülről. A művészetük és az irodalmuk is tartalmaz remek műveket. A zenéjük szintén híres, még a nyugati világban is. A történelmük is dicső. A mai Törökországot is támogatom és egyes arab országok is példaértékűek (pl. Omán). A törökök testvéreikként tekintenek a magyarokra.
Társadalmi, emberi kérdésekben eléggé konzervatív vagyok.
Soha nem szerettem az LMBTQ+ embereket és az egész mozgalmat ellenzem. Én a vallási tanításokban hiszek, amik szerint nem normális és bűn. Ellenzem a genderizmust is. Neveztek már társaságokban homofóbnak, prűdnek, a szabad szexualitás ellen lázítónak. Ez igaz is és nyíltan fel is vállalom, ha az én véleményem értik alatta. Ellenzem az óvszert, az abortuszt és az önkielégítést is.
A romákkal volt már sajnos negatív tapasztalatom, de nem kollektíven ítélem el őket. Vannak rendes, dolgosak is, de ők nagyon, de nagyon kevesen vannak. Egyszer utaztam és egy részeg, cigány, kb. 9 gyerekes "anya", az alig 4 éves kisfiát annyira megverte, hogy kitört az egyik foga és vérzett. Vannak falusi rokonaim és náluk többször volt, hogy rendszeresen (mindig másik család) belopóztak az udvarra és minden mozdíthatót elloptak vagy a nyáron nyitva hagyott, kicsi fürdőszobaablakon beküldték a kisgyereket és egy csomó dolgok elloptak tőle.
Más is gondolkodik így? Miért lehet, hogy nem vagyok sem antiszemita, sem iszlamofób, keresztény vagyok és "homofób"?
Meleg vagyok és régen mondhatni, hogy volt hitem.
Teljesen máshogy működök, mint ahogy te szerinten engem elképzelsz. Nem választottam a szexualitásom, sőt éveken át próbáltam megváltozni, sokféle technikát kipróbálva (köztük az imádkozást és az önmegtarzóztatást is), de egyik sem vált be. Éveken át vártam, hogy legalább egy kis lelki támogatást (vagy hasonlót) kapjak bárhonnan, hittem, hogy egyszer jobbá válik az életem, ha ellenállok a „bűnnek”. Ez sajnos nem lett így. Egyre jobban megutáltam magam és az életet is, el akartam dobni. Egy tanárom jól időzített beszédszerűsége segített leküzdenem a mélységet.
Sok rossz történt velem, ezen kívül is és egyszerűen már nem tudom elhinni azt, hogy az, aki irányítja a világot jó és kedves lenne, már pedig, ha Isten nem jó, akkor a Biblia hazugság, így vélhetően Isten sincs. Kicsit szégyellem is, hogy régen bedöltem a hagyomány és a vallás nyomásának és elhittem a sok hazugságot. Mostmár sokkal inkább a másodlagos jelentésréteget keresem a vallásos szövegekben. Az én véleményem szerint a túlvilág az az emlékezetünk, hisz amíg emlékeznek ránk, addig élünk másokban. Ha valaki rossz életet élt, rá nem fognak emlékezni, vagy negatívan emlékeznek majd rá, szerintem ez jelképezi a poklot. Mivel a Biblia megírásának korában a maszturbálás, a házasság előtti szex és a homoszexualitás is elítélt volt a közvélemény által és negatívan hatott az elkövetője emlélezetére, így bűnnek minősítették azt.
"Az hogy a nagyid minek mondja és minek nem magát, az nem számít. Az hogy miben hisz, az számít. A Bibliát Isten diktálta."
Aha azert van a sok ellentmondas benne.
Meg azt se tudjatok bizonyitani hogy egyaltalan letezik vmifele isten, azt megnehezebben hogy egy isten van, plane hogy pont a tietek.
Ti amugy is csak azokat a reszeket tartjatok be a bibliabol ami nektek tetszik.
Szóval isten gyűlől.
Isten, a tökéletes végtelen létezés olyan primitív, hogy a legnevetségesebb betegséggel rendelkezik, a gyűlölettel.
Értem.
Te kis spirituális haldokló.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!