Milyen fogadócsaládnak lenni?
Elsősorban olyanok tapasztalata érdekelne, akik fogadtak már huzamosabb időre cserediákot. Szülő, akár fogadótestvérek válasza is érdekel.
Milyen volt, hogy bővült a család? Milyen volt a viszony a diákkal?
Kiknek ajánljátok? Kiknek nem?
Minden érdekel.
Esetleg valaki barátja/ismerőse csinált ilyet? Rengeteg vélemény érhető el cserediák szempontból, de engem a fogadás érdekelne most.
Nálunk csak 1-2 hétig voltak párszor.
Kb. a fele nagyon jól beilleszkedett, tényleg volt kölcsönös rokonszenv stb. A másik fele meg motelként használt minket: kaja + szállás, különben meg főleg csak a szobájában punnyadt és barátaival chatelt meg levelezett. A minimumot azért ők is hozták, abbab a tekintetben, hogy ha kedvesek meg érdeklődőek nem is voltak, legalább nem zavartak.
Egyszer volt egy lany 3 hetre(eredetileg 2lett volna,csak valami valtozas miatt maradt). Elsore visszahuzodobb,felenkebb volt,de aztan feloldodott. Mi nagxon nyitottak voltunk,ezert o is szivesen volt velunk pl. vacsorazni.
Anyukamek is szerettek a lanyt,en a mai napig szoktam beszelni vele. (En vagyok a "fogadoteso" szerepbe)
Nagyon köszönöm mindenkinek a választ, várom még őket.
Egy hetes cserediákjaink nekünk is voltak, kb 8-10 eddig. A vírus miatt most több cserediákprogram is le lett mondva sajnos, amiben részt vettünk volna.
Viszont a családban még nem volt több időre cserediák. Szóval főleg az ilyen fél év- egy év, de akár csak pár hónapos élmények érdekelnek. Amikor már nem csak egy izgalmas utazás az egész, hanem hétköznapokról van szó, a diák itt tanul, felépít egy itteni életet, a család részévé válik bizonyos szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!