Értelmes, szerény, normális emberekkel hol lehet ismerkedni?
"Értelmes, szerény, normális"
Ez 3 szubjektív jelző. Egyiknek sincs egységes mércéje, szempontrendszere. Egyik ember ezt, másik azt, harmadik amazt tartja ilyennek.
Te a saját értékrendednek megfelelő, szerinted "Értelmes, szerény, normális" embereket keresel. Mivel te vagy a mérce, nincs más megoldás, mint sok embert megismerned, összemérned a saját mércéddel és eldönteni róluk, hogy megfelelnek-e az elvárásaidnak.
Ha tudsz egy jobb viszonyítási alapot, ami segíthet előszűrni a vizsgálatod alanyait, akkor könnyebben találhatsz megfelelőket - de egyáltalán nem biztos, hogy így lesz.
"Értelmes" valószínűleg olvasottabb, kultúra iránt érdeklődőbb, tanulásra nyitott, stb. Ilyen jellegű programokon, társaságokban nagyobb lehet a gyakoriságuk - de a másik kettőre nem könnyű további szűrőt találni.
Miből gondolod, hogy “ma már”? Miért gondolod, hogy régen nem volt pont ugyanennyire kevés a normális ember?
Szerintem nem az emberek változtak meg, csak több embert ismerünk, mint korábban.
Amikor nem volt Internet, akkor is ugyanannyi ember és ugyanúgy gondolkodott és viselkedett. Csak amikor nem voltatok együtt, akkor nem értesültél annyira sok a világban szerteszét, tőled távol élő ember véleményéről, gondolatairól, viselkedéséről.
A boltos/postás udvariasan köszönt, kedvesen megkérdezte, hogy vagy és nem volt ezen kívül más kapcsolat köztetek. Nem hallottad máskor, máshol miket mond magáról és egyébként mit gondol a világról. Most meg ismerősök vagytok és látod, miket okád a netre, így megismerted, milyen ember is valójában. De ő ugyanolyan volt előtte is, csak te nem szembesültél ezzel, mert nem mozogtatok egy társaságban. Nem az emberek változtak meg, hanem az interakciók.
Először magadban nézzél szét ha ennyire rossz véleménnyel vagy az emberekről.
Nem másokban van a baj.
Szerénység általánosságban: Szerintem mindig önbizalom hiány, ha így fogalmazzuk meg, nincsen valami szép lecsengése. De ezt úgy is lehet érteni hogy nincs elszállva magától, tehát nem teljesen konkrét mire gondolhatsz.
Amiket felhoztál példának csak nagyképűség vagy a kisebbrendűségi érzés és az önbizalom hiány álcázása. Én teljesen máshogy látom, ilyen emberek nem vesznek engem körül (Mi lehet az oka? lásd. Vonzás törvénye).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!