Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Értelmes, szerény, normális...

Értelmes, szerény, normális emberekkel hol lehet ismerkedni?

Figyelt kérdés

2021. okt. 6. 00:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
51%
Itt mondjuk, te az vagy?
2021. okt. 6. 00:43
 2/15 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem már kihaltak. A mai világ nem igazán hagyja érvényesülni ezzel a kombinációval rendelkező egyéneket.
2021. okt. 6. 01:08
 3/15 anonim ***** válasza:
36%
Miért jó az, ha valaki szerény? Nem szeretnék kötekedni, de a 2-es nem ír hülyeséget, ma már visszahúzódni és eljátszani, hogy nincs önbizalmad, nem a legjobb stratégia az életben.
2021. okt. 6. 02:09
 4/15 A kérdező kommentje:
Attól még mert valaki szerény nem azt jelenti, hogy nincs önbizalma vagy visszahúzódó. Csak ma már úgy érzem, hogy mindenki marhára felsőbrendűnek érzi magát és teljesen el van ájúlva ha olvasott 1 könyvet, vagy felsimer 3db festményt. Mindenkit le proliz és eljátsza a kultúrsznobot. Ha valaki tényleg művelt, nagytudású egy adott témában akkor az lenne a normális, ha ezt a tudást meg akarná osztani másokkal akik érdeklödőek, de nem az, hogy lenéz és ledegradál mindenkit.
2021. okt. 6. 02:19
 5/15 anonim ***** válasza:
67%
#3 azt hiszi, ez valami tudatosan felvehető viselkedésforma. Bár vannak bizonyos stratégák, akik így vadásznak palira.....
2021. okt. 6. 02:44
 6/15 anonim ***** válasza:
74%
Ezek azért egyáltalán nem ritka tulajdonságok, 20-30 emberből legalább 1 ilyen; amúgy meg a viselkedésen, öltözködésen, tekinteten sok minden látszik. Menj a közeli parkba vagy egyetemek közelébe, (esetleg könyvtárba), és nézd meg az ott ülőket, kutyasétáltatókat... van, aki egyszerűen öltözködik nyugisan dumál a haverjával, más meg még ilyenkor is kiöltözik és látványos akar lenni, mutogatja magát... többnyire nagyon is látszik jó néhány tulajdonság az embereken.
2021. okt. 6. 02:47
 7/15 anonim ***** válasza:
67%

A szerénység eléggé tudatos döntés, konkrétan a társadalmunkba van nevelve, hogy még egy bókot se tudjunk normálisan büszkén megköszönni, hanem szabadkozni kezdjünk helyette, hogy például "áh semmiség, csak megmostam a hajam, azért tűnik úgy, mint ami jól néz ki, de amúgy nem"... Az önteltség már megint más kategória, de én személy szerint a szerénységet nem tartom erénynek, akkor sem, ha nullára pontoztok érte.

A kultúrsznobok is inkább a ló másik oldala, egyébként én is rühellem ezt a típust. Általában az hiszi magát a legokosabbnak, akinek fogalma sincs az egészről, különben tisztában lenne azzal, hogy mennyi mindent nem tud a teljes képből. Dunning-Kruger hatás tulajdonképpen... De attól, hogy pár végtelenül buta ember elhiszi magáról, továbbra sem hiszem, hogy probléma lenne elfogadni boldogan azt, ha valaki elismer rajtad/benned valamit szerénykedés helyett.

Nem akartam ennyire felfújni a témát, csak valamit nagyon félreértettetek.

2021. okt. 6. 02:53
 8/15 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem - mivel nem tudok olyan helyet ahol szerények nagyobb számban képviseltetnék magukat - ezért úgy gondolom: bárhol találhatsz, keress számodra érdekes hobbikat, vagy csatlakozz pl. túracsoportokhoz, bárhova.

Engem is érdekelne egyébként a Kérdező által felvetett probléma, mivel zárkózott vagyok és úgy gondolom: hasonló a hasonlót vonzza.

Esetleg ha vannak olyan csoportok Fb-n (bár közösségi médiát nem kedvelem, de mint lehetőség jó lehet) amelyek nevéből következik, hogy zárkózottabb emberek a tagjai, akkor megfelelő lehet.

2021. okt. 6. 03:39
 9/15 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem az is szerénység, ha nem mutogatjuk magunkat.

A normális kategória nem létezik. Mi az a normális? Nem dobálja kővel a repülőt?

2021. okt. 6. 05:03
 10/15 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2021. okt. 6. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!