Értelmes, szerény, normális emberekkel hol lehet ismerkedni?
A szerénység eléggé tudatos döntés, konkrétan a társadalmunkba van nevelve, hogy még egy bókot se tudjunk normálisan büszkén megköszönni, hanem szabadkozni kezdjünk helyette, hogy például "áh semmiség, csak megmostam a hajam, azért tűnik úgy, mint ami jól néz ki, de amúgy nem"... Az önteltség már megint más kategória, de én személy szerint a szerénységet nem tartom erénynek, akkor sem, ha nullára pontoztok érte.
A kultúrsznobok is inkább a ló másik oldala, egyébként én is rühellem ezt a típust. Általában az hiszi magát a legokosabbnak, akinek fogalma sincs az egészről, különben tisztában lenne azzal, hogy mennyi mindent nem tud a teljes képből. Dunning-Kruger hatás tulajdonképpen... De attól, hogy pár végtelenül buta ember elhiszi magáról, továbbra sem hiszem, hogy probléma lenne elfogadni boldogan azt, ha valaki elismer rajtad/benned valamit szerénykedés helyett.
Nem akartam ennyire felfújni a témát, csak valamit nagyon félreértettetek.
Szerintem - mivel nem tudok olyan helyet ahol szerények nagyobb számban képviseltetnék magukat - ezért úgy gondolom: bárhol találhatsz, keress számodra érdekes hobbikat, vagy csatlakozz pl. túracsoportokhoz, bárhova.
Engem is érdekelne egyébként a Kérdező által felvetett probléma, mivel zárkózott vagyok és úgy gondolom: hasonló a hasonlót vonzza.
Esetleg ha vannak olyan csoportok Fb-n (bár közösségi médiát nem kedvelem, de mint lehetőség jó lehet) amelyek nevéből következik, hogy zárkózottabb emberek a tagjai, akkor megfelelő lehet.
Szerintem az is szerénység, ha nem mutogatjuk magunkat.
A normális kategória nem létezik. Mi az a normális? Nem dobálja kővel a repülőt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!