18 éves korosztályig bezárólag a helyesírásuk 0. Nem hiszem, hogy nem ragad rájuk semmi a suliban. Miért van ez?
21! Nem sok helyen járhattál a világban akkor. Mondjuk ennyi ésszel nyilván nem is keresel annyit, hogy ezt megtehesd. :D
Egyébként te mi a jó franc vagy akkor, ha nem magyar?
Szerintem nem vagy abban helyzetben, hogy megszabhasd, ki, mit kérhet ki magának.
Bárki kikérheti magának, még akkor is, ha lováriul fogsz itt habzani. :)
Nem olvastam el a válaszokat, de azért csak válaszolok...
Amit most itt leírtál, tökéletesen reprezentálja az általánosítás fogalmát.🤷♂️
Lehet hogy nem írok 100%-ban helyesen, de igyekszem mindig a legjobb tudomásom szerint, minnél jobban betartani a helyesírási szabályokat. Egyébként 3-as voltam nyelvtanból, ki nem állhattam a nyelvtan órákat, de azért valami megmaradt belőlük.
Kíváncsivá tettél, annál aki betölti a 19-et még aznap fordul a kocka és hirtelen megtanul helyesen írni? Vagy hogy is van ez?
Rosszul látod, minden generációban van olyan "réget" akinek rossz a helyesírása.
Erős általánosítás a kérdésed.
Van rá egy nem túl nehéz indók. Van olyan, hogy internet és a kommunikációt forradalmasította és forradalmasítja tovább. Elindult a 3. és a 4. ipari forradalom nem kicsit már, ezért teljesen új nyelvi környezetet fog kialakulni, ami lehet nem volt az elmúlt az első agrárforradalom óta. Ez ellen egy tanító néni vagy magyar tanár sose lett felkészítve. Meg nem is hagyják se nagyon a központból. Nem hogy a szülők is.
Analóg módszerrel okitják az alapvetően digizált diákokat és csodálkoznak, hogy nem megy mindenkinek. Hátrányba kerülnek konkrétan ettől mindenki már. Erre nesze könyv olvasás megoldja a másiktól. Nem mindenkinél ez a megoldás, de régebben is, aki nem dogmatikusan állt hozzá más módszert kitalálva segítették a többieket, mert ez se állapot mégis. Túl sok más impulzus éri, amivel egy könyv bögre alátété avanzsál hiphop.
Egyben mindig lesz ilyen, mert a világ megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!