Mennyire gáz vagy rossz, ha nem vagyok fent Instagramon? Tényleg jobb lenne, ha fent lennék?
Először is fiatal vagyok. Én márpedig NEM akarok fent lenni. Nem akarok olyan lenni, mint a sok birka, akik ezen lógnak, fent vannak rajta, a fogyasztói társadalom bankárai és az ő médiájuk pedig befolyásolja őket. Viszont alig van fiatal ismerősöm, aki nincs fent ezen a sz@ron. Ezen barátkoznak, ezen keresnek párt, ezen közölnek fontos információkat stb. Sokan vannak, akik természetesnek veszik, hogy van és úgy kérdezik, mintha csak a nevem kérdeznék. A sok már az e-mail címét sem tudja. Én nem akarom, a háttérhatalom, a multik, meg a cégek vállalkozónak nemzete megfigyeljen. Mindent tudnak a felhasználóról.
Kellene regisztrálnom? Több ismerősöm mondta, hogy jobb lenne nekem is, ha fent lennék. Tényleg? Gáz, ha nem vagyok fent. Régimódi vagyok?
Kedves kérdező. Először is, nem értem a kérdésed. Ha te nem akarsz ezen fent lenni, akkor mi a fenének kérdezel erre rá? Ha nem akarod, nem kell. Nekem sincs facebookom, mert sosem akartam, nincs rá szükségem.
A megfigyelős részre annyit mondanék, hogy ha valaki le akar téged nyomozni, azt Instagram nélkül is megteheti. Akár a telefonbeszélgetésed is lehallgathatják bármikor. Emaileid is elolvashatják... De mar bocsánat, de szerintem az átlag emberek, mint köztük te sőt én is, kétlem, hogy érdeklik az ilyen "nagyobb" embereket. Úgyhogy amíg nem robbantgatni, rabolni, gyilkolni tervezel, addig valószínűleg senkit sem fog érdekelni az életed, azaz senki sem fog utánad nyomozni.
Képzeld, ismerem azt, hogy email, sőt szoktam is levelezgetni. Van instám, messengerem, azonban nincs facebookom sem tiktokom... Az instagram nem arról szól, hogy másik fingását nézd, hogy mikor rakják közzé. Én például művészeket követek főként, meg olyan embereket, akikre felnézek, akiktől tanulhatok. Csupán pár közelebbi barátom követem, akik tényleg érdekelnek engem. Privát fiókom van, azaz nem látja holmi jött ment a képeim stb... Ki van rakva pár képem, festményeim, barátnős kép, tájképek meg 1-2 magamról. Nem azért, hogy osszak meg mindent, csak legyen, mert miért is ne... De senki sem kötelez ezekre, ha nem akarsz, nem raksz ki semmi.
De egyátalán nem gáz, ha neked nincs. Miért is lenne? Én gáz vagyok mert nincs facebookom 16 éves létemre? Ugyanmár. A mai világban a sok birka természetesnek veszi, ha ezek vannak, de miért? Mert ők ettől függnek. De ha valaki normálisabb, az megérti, hogy miért nem szeretnél. Úgyhogy ha ilyen barátaid vannak, akkor elgondolkodnék a dolgon.
A lényeg, tanulság, hogy nem leszel gáz attól, hogy neked nincs ilyen appod. Nem leszel sem több, sem kevesebb.
Azokat meg, akik használják nem kell lenézni, hogy hülye majmok... Mert vannak, akik nem a seggüket pakolják ki és nyomatják a napi tartalmat, hanem normálisan, jóra használják az alkalmazás előnyeit.
Ennek szerintem semmi előnye. Csak a mai generációnak természetes ez. Az emberek eddig boldogan éltek nélküle.
Önkéntesen adod át mindened a háttérhatalomnak! Az adataidat, az arcod, a magánéleted, mindened! Orwelli hasonlóról ír. Eleve, a Facebook vállalat filantrópja, Márk Zuckerberg is egy gyökér. A vezetékneve, pedig eléggé érdekes fajta... XDD
Azokat, akik aktívan használják pedig megvertem. Jó birkák... A telefonjuk okosabb náluk.
Kérdező, ajánlom, hogy keress fel egy pszichológust. Elkell tudni engedni dolgokat, ne húzz fel magad ezen, mindenki eltudja dönteni, mit szeretne tenni a telefonjával.
A te adataid is bent vannak a rendszerben, már csak azzal is, hogy beszélgetsz valakivel a Viberen, vagy E-Mailen.
Miért szeretnél megverni valakit, mert aktívan használják?
Egyetértek 16-ossal. Nem gáz felkeresni szakembert.
Ezen felesleges felhúzni magad, és nem kell másokat szidni. Te írtad ki a kérdést, és mi csak válaszolunk, próbálunk segíteni. De az, hogy másokat kiosztas, annak semmi értelme. Akkor tartsd meg magadnak a kérdésed, ha úgyis tudod, hogy nem fogadsz el a tiédtől eltérő választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!