Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit szokás megosztani Instagra...

Mit szokás megosztani Instagramon? Most regisztráltam.

Figyelt kérdés
Magamról osszak meg képeket? Vagy az érdeklődési körömről netről letöltött képeket? Ha jól látom szöveget nem lehet megosztani, csak képeket? Mit szoktatok csinálni, amikor fent vagytok online, mások profiljait nézitek, lájkoljátok, vagy egyéb? Chatelni szoktatok Instagramon? Vannak itt is csoportok, hasonlóan, mint a Facebookon, ha igen hol találom? Hogy szokás Instagramon barátokat, ismerősöket szerezni? Még milyen hasonló oldalak vannak, ahová érdemes regisztrálni?

2021. júl. 20. 13:50
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Többféle típusú Insta-profil van.

1. Híres emberek profilja

2. Átlagos ember profilja, nagyobb életesemények posztolása; évente 6-8 kép ismerősökkel, barátokkal, rokonokkal, pár tájképpel

3. Alibi-profil - 5-10 követővel, semmi poszttal, profilkép nélkül

4. Ezoanyukák profilja - naponta sok fotóval "Testének Gyümölcséről" a Kis- vagy nagyobb dedről, valamint gyógynövények, mandala, jóga és füstölő

5. Magukat cégvezetőnek hazudó férfiak profilja - luxuskocsikban egy kép erejéig való "utazás"

6. Telefon-képgaléria típusú profil - naponta 30-40 szelfi és egyéb lényegtelen privát dolgok

7. Fotóművész-profil - montázsok és egyéb tényleg értékes tájképek, természetképek stb.

8. Tinik profiljai - mindenféle tucatszettben, tucatfilterekkel, elmosódó képek, barinő, span, züllés

9. Panelbáró - hasitasi, kopasz biztonságiőr fej, indokolatlan szelfik, képek a bulgáriai nyaralásról az otthonról vitt kőbányait szopogatva vagy az ennek női megfelelője, a színes melegítős, műköris szelfik

10. Egyéb - netről lopott szakállas mémek, idézetek, horoszkóp stb.

Az Instagram egy szociológiai paradicsom, ha úgy vesszük a profilod elárul rólad egy kultúrális, erkölcsi nívót, érdeklődési köröd publikus stb. Illetve tudsz magadról kiállítani egy hamis, illúziós képet, ettől viszont részben nagyon káros is lehet.

2021. júl. 20. 14:10
 2/3 anonim ***** válasza:
47%

Semmit.

Regisztráltam nagyjából 3 éve, feltettem 3 képet a kocsiról, mert akkor állt össze az ültetés + felni kombó és annyi. Meg se tudom mondani mikor léptem be. Számomra teljességgel értelmetlen platform.

2021. júl. 20. 14:51
 3/3 anonim ***** válasza:

Magadról, az érdeklődési köreidről, mindennapjaidról meg igazából bármiről posztolhatsz. Viszont, ha netről letöltött képek mellett döntesz, meg kell jelölnöd a forrását, vagy legalább azt fel kell tüntetned, hogy nem a te "tulajdonod". A plagizálást elég komolyan szokták venni, bár akadnak kivételek.

Csak képeket, és videókat tudsz megosztani. Sztoriba viszont tudsz írni. Itt 24 óra után eltűnik, hacsak nem rakod ki fókuszba, ami afféle nyilvános mappakánt funkcionál.

Van egy még gimis barátnőm, akivel csak itt beszélgetünk, vagy épp posztokat/mémeket egyebeket küldözgetünk egymásnak. Az érdeklődési körömnek megfelelő képeket szoktam szívezni, és nézegetni a nekem felajánlott posztokat.

Mások profilját nem szoktam nézegetni, bár párszor néhány hírességére rápillantottam.

Szobák vannak már itt is, de nem használom, így nem tudom hogyan is működik.

Nem vagyok aktív tartalom-közzétevő (enyhén szólva), és nem is követek sok embert.

Régen volt követő-gyűjtő akció, #followforfollow, #follow4follow, #f4f jellegű dolog, ami annyit tesz, hogy követésért cserébe ők is követnek téged. Az ilyenekben nem igazán hiszek, de ki tudja.

A rendszer figyeli a többi profillal, tartalommal való interakcióid (keresés, szívezés, követés) és hasonlóakat ajánl fel.

Tudni kell jól használni, mint minden közösségi platformot, és végig kell tudni gondolni, hogy mit is szeretnél megmutatni magadból, még ha nem is a legvalósabb is sajnos.

2021. júl. 21. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!